ABD'de yapılan bir anket, Müslüman seçmenlerin Jill Stein'e yöneldiğini gösteriyor. Stein, Arizona, Michigan ve Wisconsin gibi kritik eyaletlerde önde! #ABDSeçim2024 #JillStein #MüslümanSeçmenler

ABD’de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde yapılan bir anket, Müslüman seçmenlerin tercihlerinin seçimlerin kaderini değiştirebileceğini ortaya koydu. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından yapılan bu anket, Demokrat ve Cumhuriyetçi adayların Gazze politikalarına karşı olan tepkiyi gözler önüne serdi.

Ankete göre, ABD'deki Müslüman seçmenlerin oyları, özellikle Arizona, Michigan ve Wisconsin gibi kritik salıncak eyaletlerde Yeşil Parti adayı Dr. Jill Stein'i öne çıkarıyor. Bu eyaletlerde Stein, Müslüman seçmenlerin yüzde 35-44'ü arasında değişen oranlarda destek alarak rakiplerini geride bıraktı. Aynı ankette, Demokrat aday Kamala Harris ise Georgia ve Pennsylvania’da önde bulunuyor.

Kritik Eyaletlerde Stein Etkisi

Yeşil Parti adayı Stein, özellikle Arizona, Michigan ve Wisconsin'de Müslüman seçmenlerin yoğun desteğini alıyor. Stein, bu eyaletlerde yüzde 35 ile 44 arasında değişen oy oranlarıyla dikkat çekerken, Demokrat rakibi Harris bazı eyaletlerde daha yüksek oy oranlarına ulaştı. Cumhuriyetçi aday Donald Trump ise sadece Nevada’da yüzde 27 oy oranına ulaştı.

Lübnan'da Patlama Yaralıları İran'da Tedavi Edilecek Lübnan'da Patlama Yaralıları İran'da Tedavi Edilecek

Müslüman Seçmenlerin Gazze Tepkisi

Bu anket sonuçları, Müslüman seçmenlerin, özellikle Gazze’ye yönelik politikaları nedeniyle Demokrat ve Cumhuriyetçi adaylara olan tepkisini yansıtıyor. CAIR Hükümet İşleri Direktörü Robert S. McCaw, "Müslüman Amerikalılar seçimlerde görmezden gelinemez," diyerek, bu topluluğun dikkate alınmamasının büyük bir hata olacağını vurguladı.

Genel Anket Sonuçları

Genel sonuçlara göre, Demokrat aday Kamala Harris yüzde 29,4 ile Müslüman seçmenler arasında en fazla oy alacak aday olarak öne çıkıyor. Onu yüzde 29,1 ile Stein takip ediyor. Donald Trump ise yüzde 11,2 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Kaynak: aa