İtalya'nın kuzeyindeki Emilia-Romagna bölgesinde şiddetli fırtına ve yağışlar sel ve taşkınlara yol açtı. 1000'den fazla kişi tahliye edildi! #SelFelaketi #İtalya #Fırtına

İtalya'nın kuzeyinde yer alan Emilia-Romagna bölgesi, şiddetli fırtına ve kuvvetli yağışlarla karşı karşıya kaldı. Orta Avrupa'yı etkisi altına alan "Boris" fırtınası, İtalya’da da sel ve taşkınlara yol açtı. Bölgede meydana gelen felaket, özellikle Bologna, Cesena, Forli, Ravenna, Faenza ve Rimini kentlerini vurdu.

Nehirler Taştı, Kentler Sular Altında

Şiddetli yağışlar, Senio, Marzeno ve Lamone nehirlerinde taşkınlara neden oldu. Özellikle Ravenna yakınlarında yer alan Castel Bolognese beldesinde, Senio Nehri’nin taşması sonucu merkez su altında kaldı. Yaklaşık 800 kişi bu bölgede tahliye edildi. Bologna civarında ise 165 kişi evlerini terk ederek yerel yönetimlerin sağladığı misafirhanelerde geceyi geçirdi.

Sivil Savunma Ekipleri Yardımda

Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri, evlerinde mahsur kalan kişilere yardım etmeye devam ediyor. Bölgede belediye başkanları, nehir kenarlarında yaşayan halkı zemin ve bodrum katlarından uzak durmaları için uyardı. Şu ana kadar can kaybı bildirilmedi.

Eğitim ve Ulaşım Durduruldu

Bologna, Cesena, Forli, Rimini ve Ravenna’da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim-öğretime ara verildi. Ayrıca, bölgede beş demiryolu hattında da ulaşım durduruldu. Başbakanlık Sivil Savunma Departmanı, bölge için "kırmızı alarm" vererek halkı dikkatli olmaya çağırdı.

Lübnan'da Patlama Yaralıları İran'da Tedavi Edilecek Lübnan'da Patlama Yaralıları İran'da Tedavi Edilecek

Emilia-Romagna bölgesinde, Mayıs 2023’te de benzer bir sel felaketinde 15 kişi yaşamını yitirmişti. Bu felaket, bölge halkını yeniden aynı tehlikelerle karşı karşıya getirdi.

Kaynak: aa