Lübnan'da patlayan çağrı cihazlarıyla bağlantılı Macar firma BAC Consulting'in Budapeşte'deki ofisine aylardır kimsenin gitmediği ortaya çıktı. #Lübnan #BACConsulting #Hizbullah

Lübnan’da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasıyla gündeme gelen BAC Consulting KFT firmasının Budapeşte’deki ofisinin aylardır faaliyetsiz olduğu tespit edildi.

Macaristan'daki Gizemli Firma

Lübnan’da yaşanan ve çok sayıda can kaybına neden olan patlamalarda, Tayvan merkezli Gold Apollo şirketi, patlayıcı cihazların üreticisi olarak Macar ortağı BAC Consulting KFT'yi işaret etmişti. Bu iddiaların ardından gözler Budapeşte’deki firmaya çevrildi. Ancak firmanın bulunduğu apartmanın sakinlerinden alınan bilgilere göre, ofiste aylarca kimse bulunmadı.

Apartmanın üst katında yaşayan bir kiracı, burada yalnızca bir kadın çalışanın postalarla ilgilendiğini, ofiste herhangi bir üretim veya faaliyet gözlemlenmediğini belirtti. Kiracı, patlamalarla ilgili haberi öğrendikten sonra ailecek tedirgin olduklarını da ifade etti.

Macar Yetkililer Ne Diyor?

Macar Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs, firmanın Macaristan’da herhangi bir üretimi olmadığını, sadece bir aracı firma olduğunu açıkladı. Ayrıca, cihazların Macaristan’da hiç bulunmadığını belirtti.

Firmanın genel müdürü ve sahibi olduğu belirtilen Arcidiacono Cristiana Rosaria hakkında bilgi verilirken, firmanın internet sitesinin bakım çalışması gerekçesiyle kapatıldığı tespit edildi.

Hizbullah: Telsiz Patlamalarında 25 Üye Hayatını Kaybetti, Ölü Sayısı 478’e Yükseldi Hizbullah: Telsiz Patlamalarında 25 Üye Hayatını Kaybetti, Ölü Sayısı 478’e Yükseldi

Lübnan'daki Patlamalar

Lübnan’da 17 Eylül’de Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Olayda 12 kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi yaralandı. Bugün telsizlerin patlatılması sonucu 14 kişinin daha öldüğü ve 450’den fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Lübnanlı yetkililer İsrail’i suçlarken, İsrail’den henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu gelişmeler, İsrail-Lübnan sınırındaki gerilimi daha da artırdı.

Kaynak: aa