İsrail ordusu Gazze'nin güneyindeki iki eve saldırı düzenledi, 8 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılar devam ediyor. #Gazze #Filistin #İsrailSaldırısı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah ve Han Yunus kentlerinde düzenlediği hava saldırıları sonucu 8 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılar, sivil yerleşim yerlerini ve ailelere ait evleri hedef aldı.

Refah ve Han Yunus’a Saldırılar

Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Refah kentine bağlı ez-Zuhur Mahallesi'nde "el-Kadi" ailesine ait bir ev bombalandı. Bu saldırıda 2 Filistinlinin cansız bedeni enkazdan çıkarıldı.

Han Yunus kentinde ise "en-Neccar" ailesine ait bir ev yine İsrail ordusu tarafından hedef alındı. Bu evde yerinden edilen "Huveyc" ailesine mensup 6 Filistinli hayatını kaybetti. Sivil savunma ekipleri, uzun süren çalışmalar sonucunda enkazdan bu kişilerin cesetlerini çıkardı.

Lübnan'daki Patlamada Yaralananları Tedavi İçin İran’a Nakledebilir Lübnan'daki Patlamada Yaralananları Tedavi İçin İran’a Nakledebilir

Okullara Yönelik Saldırılar ve Sivil Kayıplar

Gazze genelinde sivillerin sığındığı okullar da İsrail'in hedefi oldu. Gazze kentinde bir okula düzenlenen saldırıda 5'i çocuk, 2'si kadın olmak üzere 8 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılar, Gazze'deki sivil altyapının ciddi şekilde zarar görmesine yol açtı.

Büyük Kayıplar ve Devam Eden Saldırılar

İsrail’in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 41 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Ölenlerin en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın. Enkaz altında hâlâ çok sayıda kişi bulunduğu tahmin ediliyor, sivillerin sığındığı hastane ve okullar da hedef alınıyor.

Kaynak: aa