Lübnan'daki patlamada yaralananlar, İran'a nakledilerek tedavilerine devam edilecek. İran Kızılayı, gönüllü sağlık ekibiyle süreci yönetiyor. #Lübnan #İran #SağlıkYardımı

Lübnan’da yaşanan çağrı cihazı patlamalarının ardından yaralanan bazı kişiler, tedavi için İran'a naklediliyor. İran Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, yaralıların durumlarının incelenmesi ve tedavilerinin devam etmesi amacıyla ülkeye getirileceği bildirildi. Olay, Lübnan'da ciddi yaralanmalara neden olmuş ve uluslararası yardım çağrılarına yol açmıştı.

İran Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, "Lübnan'daki terör saldırısının mağdurlarının tedavi sürecini devam ettirmek için erken saatlerde gönüllü bir sağlık ekibi Beyrut’a gönderildi. Ekip, yaralıların durumunu değerlendirdikten sonra tedavi için İran'a nakledecek" denildi.

Görüntülerde, yaralıların ambulanslarla Beyrut Havalimanı'na taşındığı ve ardından uçaklara alındığı görüldü. Tedavi sürecinin İran'da en iyi şekilde yürütülmesi için hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

İran, Lübnan'daki Saldırıyı Kınadı: "Toplu Katliam Örneği" İran, Lübnan'daki Saldırıyı Kınadı: "Toplu Katliam Örneği"

Bu destek, İran’ın insani yardımlara olan katkısını ve bölgedeki krizlere hızlı yanıt verme kapasitesini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: dha