İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi: "Her aşamada Hizbullah için bedel yüksek olmalı." Saldırı ve savunma planları onaylandı. #İsrail #Hizbullah #Lübnan

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah ile devam eden çatışmaların artması üzerine Kuzey Komutanlığı’nda durum değerlendirmesi yaptı. Halevi, bu bölgedeki saldırı ve savunma planlarını onayladığını belirterek, "Her aşamada, Hizbullah için bedel yüksek olmalı." dedi.

İran, Lübnan'daki Saldırıyı Kınadı: "Toplu Katliam Örneği" İran, Lübnan'daki Saldırıyı Kınadı: "Toplu Katliam Örneği"

Kuzeyde Güvenlik Önlemleri Artıyor

Kuzeydeki İsrailli yerleşimcilerin evlerine güvenle dönebilmeleri için gerekli güvenlik koşullarını oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Halevi, İsrail ordusunun henüz etkinleştirmediği birçok kabiliyete sahip olduğunu ve bunlardan bazılarının Kuzey Komutanlığı'nda görüldüğünü ifade etti. Halevi, İsrail ordusunun Hizbullah’a karşı hem saldırı hem de savunmada güçlü bir strateji yürüttüğünü belirtti.

Lübnan’da Çağrı Cihazları ve Telsizlerin Patlatılması

Son günlerde Lübnan’da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazları ve telsizlerde yaşanan eş zamanlı patlamalar, bölgede gerilimi artırdı. 17 Eylül'de başlayan olaylar sonucunda, iki çocuk dahil 12 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 800’den fazla kişi yaralandı. Bugün de telsizlerin patlatılması sonucu 14 kişi öldü, 450’den fazla kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer, bu saldırılardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail’den henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail-Lübnan Sınırında Artan Gerilim

İsrail ve Hizbullah arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana devam eden çatışmalar son günlerde daha da yoğunlaştı. İsrail, güvenlik önlemlerini artırırken, bölgedeki gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Kaynak: aa