Denizli'de marangoz Hikmet Yaşar, babasının ölümünün ardından, ceketinin cebinde bulduğu bir şiirle büyük bir duygusal an yaşadı. 92 yaşında hayata veda eden babası Bekir Yaşar'ın, 2007 yılında trafik kazasında kaybettiği kızı Yüksel Yaşar’a yazdığı bu şiir, yıllar sonra oğlunun bestelediği bir türküye dönüştü. Babasının yazdığı bu duygu dolu dizeleri bağlamasıyla seslendiren Hikmet Yaşar’ın türküsü sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Kızının Kaybını Şiirlere Dökerek Anlattı

Yüksel Yaşar, 2007 yılında kızının üniversite kaydı için gittiği Ankara’dan dönerken yaşanan elim bir kazada hayatını kaybetmişti. Kızıyla arasındaki bağın derin acısını içinde yaşayan Bekir Yaşar, kaybını şiirlere dökmüş ve bu dizeleri sürekli yanında taşımıştı. 15 yıl boyunca bu acıyı içine atarak yaşayan baba Yaşar, 2022’de vefat ettiğinde ceketinin cebinde sakladığı bu şiir bulundu. Oğul Hikmet Yaşar, babasının kaleminden dökülen bu dizeleri duygularıyla türkü olarak besteleyerek paylaşmanın kendisine büyük bir huzur verdiğini söyledi.

"Yaşadığımız Acıyı Nağmelere Döktüm"

Hikmet Yaşar, babasının kaza sonucu kızı için yazdığı bu dizelerden daha önce hiç bahsetmediğini belirtti. Şiirin kendisini çok etkilediğini ifade eden Yaşar, “Babamın ceketinin cebinde bulduğum bu dizeleri okuyunca hem şaşırdım hem de derinden etkilendim. Bağlamamı elime aldım ve dizelerden çıkan acıyla türkü yaptım. Sosyal medyada paylaştığımda çok güzel geri dönüşler aldım. Yaşadığımız bu acıyı türkümüzle insanlara aktardık,” dedi.

Şiirden Dizeler

Bekir Yaşar’ın, ölen kızı için yazdığı dizeler, Ferdi Tayfur'un 'Emmioğlu' şarkısından da esinlenerek oluşturuldu. İşte yürek burkan şiirden bazı dizeler:

"Yüce dağ başında yayılan atlar, benim evlerime girmesin yatlar.
Mezarım üzerinde bir karış otlar, uyanıp sizlere gülemem gayrı.
Çeşme, kurban olayım senin taşına, neler geldi neler garip başıma.
Ağlayarak gelmen mezar taşıma, uyanıp sizlere gülemem gayrı.
Ankara'dan çıktık başım selamet, Sivrihisar'a geldik koptu kıyamet.
Kadir Mevla’m pınar sana emanet, uyanıp sizlere gülemem gayrı."

Antalya’da Ekim Ayında Yaz Keyfi: Tatilciler Denize Girdi Antalya’da Ekim Ayında Yaz Keyfi: Tatilciler Denize Girdi

Sosyal Medyada Büyük Beğeni Kazandı

Türküleştirilen bu duygu yüklü şiir, sosyal medyada paylaşılmasının ardından binlerce beğeni ve yorum aldı. Hikmet Yaşar, babasının yaşadığı bu acıyı tüm insanlarla paylaşarak onların da duygularına tercüman olabildiği için kendini şanslı hissettiğini söyledi.

Kaynak: dha