Balıkesir’in Bandırma ilçesinde denize açılan balıkçılar, 2 bin 800 adet torikle geri dönerek büyük bir av gerçekleştirdi. Marmara Denizi’nde nadir görülen torik balıkları, Bandırma sahillerinde yoğun olarak avlandı. Gezici bir tür olan torikler, balıkçıların palamut avlamak için attığı ağlara takıldı.

"Bu Kadar Bolluk İlk Kez Görüldü"

Balıkçı Erdem Gören, palamut bolluğunun ardından torik avında da böyle büyük bir başarı elde ettiklerini belirterek, "Bugün ilk kez bu kadar çok torik avladık" dedi. 25 yıllık balıkçı Sezgin Acar ise, "Bandırma’da bu kadar büyük bir torik bolluğu ilk kez yaşanıyor. 1300-1400 çift torik tutuldu, tanesi 5-6 kilo geliyor" diye konuştu.

THY ve Pegasus, İran uçuşlarını 1 Kasım'a kadar iptal etti THY ve Pegasus, İran uçuşlarını 1 Kasım'a kadar iptal etti

Torikler Tezgahlarda Yerini Aldı

Yakalanan 2 bin 800 torikten 30 tanesi Bandırma’daki balıkçı tezgahlarına sunulurken, geri kalan balıklar İstanbul’a gönderildi. Torik balıkları tanesi 1000 liradan satışa sunuldu. Balıkçı Sezgin Acar, toriklerin yağlı yapısıyla ünlü olduğunu ve lakerda yapımında tercih edildiğini belirtti. "Bandırma Körfezi’nde yakalanan bu torikler, yağlı ve lezzetli. Özellikle lakerda yapımında mükemmel sonuç veriyor" dedi.

Bu büyük av, Bandırma'daki balıkçıların yüzünü güldürürken, bölge halkına da taze ve lezzetli bir balık türü sunmuş oldu.

Kaynak: dha