"Kuyumculuk sektörünün kalbi" olarak bilinen İstanbul Kapalıçarşı’da çırak olarak başladığı kuyumculuk mesleğini Bolu’da sürdüren Rahmi Duman, 24 yıllık ustalık birikimini yeni bir şehirde müşterilerine sunuyor. Değerli taşlara ve altına hayat veren Duman, Bolu’da kuyumculukla ilgilenen müşterilere özel tasarımlar sunarak dikkat çekiyor. Çıraklık döneminde öğrendiği el işçiliği teknikleriyle modern teknolojiyi birleştiren 41 yaşındaki Duman, hayal gücünü ve sanatsal yaklaşımını ürünlerine yansıtarak yeni bir müşteri kitlesine hitap ediyor.

Her Türlü Takı Tasarımı ve Toptan Hizmet

Rahmi Duman, hayal gücünü yansıttığı tasarımlar ve el işçiliğiyle Bolu’daki kuyumculuk sektörüne farklı bir soluk getiriyor. Tasarımını yaptığı takılar, göz alıcı detaylarıyla büyük beğeni toplarken, özel tasarım taleplerine de cevap veriyor. Duman, "Akla gelebilecek her türlü tasarımı yapabiliyorum. Kapalıçarşı’da çırak olarak başladığım bu meslekte, artık kendi ürünlerimi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum," dedi.

Kadınların Vazgeçemeyeceği Özel Tasarımlar

Kuyumcu dükkanını işleten Seçil Toprak ise Kapalıçarşı ekolünü Bolu’ya taşımanın ayrıcalığını yaşadıklarını belirtti. A’dan Z’ye kuyumculuk üretimi yaptıklarını dile getiren Toprak, "Kadınların vazgeçemeyeceği göz alıcı takılar tasarlıyoruz. Rahmi Bey’in işçiliği ve yaratıcılığı ile bölgede güçlü bir müşteri kitlesine ulaştık," dedi. İstanbul’a gönderilmesi gereken mıhlama işlerini de kendi dükkanlarında gerçekleştirdiklerini vurgulayan Toprak, bölgedeki kuyumculara da hizmet verdiklerini ekledi.

Kapalıçarşı Ruhu Bolu’da Yaşıyor

Çıraklıktan usta düzeyine gelen Rahmi Duman’ın ustalığıyla Bolu’da kuyumculuk sektöründe estetik ve zarafet ön plana çıkıyor. Kuyumculuğa dair tüm aşamaları Bolu’da sürdürebilmek, hem bölge kuyumcularına hem de bireysel müşterilere kapsamlı hizmet sağlayarak Kapalıçarşı kültürünü Bolu’da yaşatıyor.

Lise Öğrencilerinden Amputelere Özel 'Robot El' Lise Öğrencilerinden Amputelere Özel 'Robot El'

Kaynak: aa