Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Türkiye'nin en büyük doğal yaşam parklarından biri olan Antalya Doğal Yaşam Parkı, 118 türden toplam 1500 hayvanın sağlığını korumak için özel bir beslenme programı yürütüyor. Parkın mutfak ekibi, hayvanların doğal yaşamlarına en uygun besinleri sunmak için özenle çalışıyor. Her gün muz, ananas, mango gibi tropikal meyveler ve sebzeler büyük marketlerden toplanarak taze bir şekilde hazırlanıyor ve otçul hayvanlara sunuluyor.

Etçil Hayvanlara Özel Protein Takviyesi

Parkta etçil hayvanlar için özel olarak ihaleyle temin edilen kırmızı ve beyaz etler, onların protein ihtiyaçlarına göre belirlenen porsiyonlarda sunuluyor. Yırtıcı kuşlar ise doğadan getirilerek tedavi edilen canlı kurt türleriyle besleniyor. Park Müdürü Aygül Arsun, "Doğaya döndürmeyi planladığımız hayvanlar için canlı kurtlar gibi doğal besinleri de özenle yetiştiriyoruz. Un kurdu ve diğer canlı türlerde kurtları yetiştirip doğaya uyumlarını sağlıyoruz" dedi.

"5 Yıldızlı Otel Menüsü" Gibi Çeşitli Besinler

Meyve ve sebze ağırlıklı menüler, maymunlardan lemurlara, tavşanlardan kaplumbağalara kadar birçok hayvan türü için hazırlanıyor. Arsun, "Her gün büyük marketlerden temin edilen meyve-sebzeler titizlikle yıkanarak hayvanlara uygun şekilde porsiyonlanıyor. Tropikal meyveler de maymun ve lemur gibi hayvanlarımız için günlük menülerde yer alıyor," diyerek, parkın beslenme programını "5 yıldızlı otel mutfağı gibi zengin ve çeşitli" şeklinde nitelendirdi.

Doğaya Dönüş İçin Özel Destek

Kavrun Yaylası Karla Beyaza Büründü, Besiciler Göç Hazırlığında Kavrun Yaylası Karla Beyaza Büründü, Besiciler Göç Hazırlığında

Yaralı olarak bulunup tedavi edilen yırtıcı kuşlar ve diğer hayvanlar, iyileşme sürecinde doğadaki beslenme alışkanlıklarına uygun bir şekilde, canlı kurt gibi doğal besinlerle destekleniyor. Bu süreçte, hayvanların doğal davranışlarını korumaları ve doğaya uyum sağlayabilmeleri amacıyla özel beslenme yöntemleri uygulanıyor.

Kaynak: dha