Bursa’da, Bulgaristan'da yapılan genel ve Avrupa Parlamentosu seçimleri kapsamında 8 ilçede toplam 42 sandık kuruldu. Kentteki 73 bin seçmen, sabahın erken saatlerinden itibaren sandıklara giderek oy kullanmaya başladı. Türkiye genelinde kurulan 168 sandık arasında Bursa, en fazla sandık sayısına sahip il olarak dikkat çekiyor.

BAL-GÖÇ (Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği) Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, sabah saatlerinde Bulgaristan Konsolosluğu’nda oyunu kullandı. Balkan, Türkiye'nin 57 ülke arasında Bulgaristan seçimleri için en çok sandık kurulan ülke olduğunu belirterek, “Türkiye’de yaklaşık 300 bin seçmen bu seçimde oy kullanacak. Bursa’da ise 73 bin çifte vatandaşımız var. Hemşehrilerimizi birlik ve beraberlik içinde sandığa davet ediyor, Bulgaristan demokrasisine destek vermelerini arzu ediyoruz,” dedi.

Türkiye’de 168 Sandık Kuruldu

Bu yıl Bulgaristan seçimlerinde 57 ülkede toplam 168 sandık kuruldu. Türkiye, 23 ilde açılan 168 sandıkla Bulgaristan dışında en çok sandığa ev sahipliği yapan ülke oldu. Osmangazi’deki Bulgaristan Konsolosluğu dahil olmak üzere, çifte vatandaşlar saat 07.00 itibarıyla oy vermeye başladı.

Özbekistan halkı, genel seçim için sandık başında Özbekistan halkı, genel seçim için sandık başında

Balkan Göçmenlerinden Demokrasiye Destek Çağrısı

BAL-GÖÇ Başkanı Balkan, yurt dışında yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının bu seçimlerde 51. Dönem Bulgaristan Parlamentosu ve Avrupa Parlamentosu için oy kullandığını ifade etti. Balkan, Türkiye’deki çifte vatandaşları sandığa giderek hem Bulgaristan demokrasisine destek vermeye hem de Türk ve Bulgar toplumları arasındaki birlik ve beraberliği göstermeye davet etti.

Türkiye genelinde oy verme işlemi yoğun katılımla devam ederken, seçmenler Bulgaristan’daki temsilcilerini belirleyecek adayları oyluyor.

Kaynak: dha