Düzce’nin 1451 rakımdaki volkanik çöküntü gölü Torkul Göleti, sarı, kahverengi ve yeşilin tonlarıyla sonbaharda doğa severlerin ilgisini çekiyor. Olta balıkçıları, kampçılar ve fotoğraf meraklıları, bu doğal güzellikte huzur dolu anlar yaşıyor.

Düzce’nin 34 kilometre uzağında ve 1451 metre yükseklikte yer alan Torkul Göleti, volkanik çöküntüyle oluşmuş doğal bir göl olarak, sonbaharın kendine has renk paletiyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Kent merkezine oldukça yakın olan bu doğal güzellik, kamp ve doğa tutkunlarının uğrak noktalarından biri haline geldi.

Göleti Çevreleyen Zengin Bitki Örtüsü

Kayın, köknar, gürgen, kestane, akçaağaç ve karaçam gibi ağaçlarla çevrili olan Torkul Göleti'nin bitki örtüsü, sarı, kahverengi ve yeşilin çeşitli tonlarıyla sonbahar manzaralarını en güzel şekilde sunuyor. Yaklaşık 5 bin metrekare alana yayılan bu gizemli gölet, hem olta balıkçılarının hem de doğa fotoğrafçılarının vazgeçilmez adresi olarak öne çıkıyor.

Fotoğrafçılar ve Kampçılar için Cazibe Merkezi

Volkanik çöküntüyle oluşan bu eşsiz doğa harikası, manzara fotoğrafçıları için eşsiz kareler sunarken, çadır kurarak kamp yapmak isteyen doğa severler için de huzur dolu bir ortam sağlıyor. Olta balıkçılarının da uğrak noktası olan Torkul Göleti, şehirden uzaklaşıp doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen herkes için ideal bir kaçış noktası olarak dikkat çekiyor.

Berlin'de Filistin ve Lübnan'a destek gösterisinde çok sayıda protestocu gözaltına alındı Berlin'de Filistin ve Lübnan'a destek gösterisinde çok sayıda protestocu gözaltına alındı

Kaynak: aa