Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin tüm illerinde tek kartla ulaşımı hedefleyen Türkiye Kart Projesi’nin, yıl sonuna kadar 18 ilde hayata geçirileceğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelinde toplu taşıma kartlarını tek bir çatı altında toplayacak olan Türkiye Kart Projesi’nin hızla genişlediğini belirtti. Projenin, farklı şehirlerdeki ulaşım kartları yerine tek kart kullanımını sağlayarak vatandaşlara kolaylık sunacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, yıl sonuna kadar 18 ilin projeye dahil edilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Türkiye Kart Hangi İllerde Kullanıma Sunulacak?

Uraloğlu, Türkiye Kart’ın yıl sonuna kadar İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray, İzmir’de İzban gibi büyük ulaşım ağlarıyla birlikte Rize, Kocaeli, Aksaray, Tokat, Karabük, Uşak, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kilis, Çorum ve Gaziantep’te de kullanıma sunulacağını belirtti.

Pilot İllerde Türkiye Kart’a Büyük İlgi

Bakan Uraloğlu, Türkiye Kart’ın 2024 yılı itibarıyla pilot olarak başlatıldığı Konya, Kayseri, Gümüşhane, Yozgat ve İstanbul Gayrettepe-Yeni Havalimanı metro hattında yoğun ilgi gördüğünü, toplam 47 bin 265 kart satışı yapıldığını açıkladı. Kısa sürede 118 bin 273 seyahatin Türkiye Kart ile gerçekleştirildiğini ifade eden Uraloğlu, projeyi yaygınlaştırmak için belediyelerle iş birliği içerisinde çalıştıklarını belirtti.

Türkiye Kart PTT İş Yerlerinden Satın Alınabilecek

Vatandaşların Türkiye Kart’ı PTT iş yerlerinden temin edebileceğini belirten Bakan Uraloğlu, kart fiyatlarının da sembolik tutulduğunu ifade etti. Şemasız Türkiye Kart’ın 40 TL, debit ve prepaid özellikli Türkiye Kartların ise 60 TL ücretle satışa sunulacağını açıkladı. Ayrıca, engelli, şehit yakını, gazi ve 65 yaş üstü vatandaşlar için de özel indirimli kartlar sunulacağı bilgisi verildi.

Berlin'de Filistin ve Lübnan'a destek gösterisinde çok sayıda protestocu gözaltına alındı Berlin'de Filistin ve Lübnan'a destek gösterisinde çok sayıda protestocu gözaltına alındı

Kaynak: aa