Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki Büyükşehir Sanat Galerisi, reklam sektöründen emekli Sedat Zeytin’in atık malzemelerle hazırladığı 3 boyutlu 106 rölyef eserine ev sahipliği yapıyor. Atık köpük ve PVC levhalardan yapılan eserler, sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye yetkilileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Geri Dönüşüm ve Sanatın Buluşması

Açılışta konuşan Başkan Büyükkılıç, Sedat Zeytin’in geri dönüşüm ve sıfır atık konusundaki duyarlılığına dikkat çekti. Büyükkılıç, “Her biri birbirinden değerli 106 eser var. Geri dönüşümün ve sıfır atığın önemini bize gösteren bu çalışmalar, aynı zamanda sanat eseri haline gelmiş. Rölyef ustası Sedat Zeytin, sabır ve titizlikle çalışarak harika bir görsel ve öğretici içerik sunmuş. Kendisine bu anlamlı eserlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Eserlerin Tamamı Atık Malzemelerden Yapıldı

Rölyef sanatçısı Sedat Zeytin, sergideki eserlerin tamamının atık malzemelerden yapıldığını belirtti. Sanatçı, “Bu sergide azim, sabır ve yılların birikimi var. Eserlerimin tamamı atık malzemelerden oluşuyor ve bu da ekonomiye katkı sağlıyor. Gençlere örnek olmak istiyorum. Sergi, 30 Ekim’e kadar ziyaret edilebilir” diye konuştu.

Sanatseverlerden Tam Not

Sergiyi ziyaret eden sanatseverlerden Seray Sever, atık malzemelerle yapılan sanat etkinliklerini görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Kayseri’de bu tarz sanat etkinliklerini uzun süredir bekliyordum. Yeniden dönüştürülebilir malzemelerle yapılan eserler gerçekten çok etkileyici ve ortaya çıkan sonuçlar oldukça güzel” ifadelerini kullandı.

İzmir'de 5 kişinin öldüğü patlamayla ilgili "gaz kaçağı" tespiti bilirkişi raporunda İzmir'de 5 kişinin öldüğü patlamayla ilgili "gaz kaçağı" tespiti bilirkişi raporunda

Sergi, 30 Ekim’e kadar Büyükşehir Sanat Galerisi’nde ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: dha