Diyarbakır'da Kayapınar Belediyesi'nin, Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın adını taşıyan spor yerleşkesinin ismini "Barış Spor Kompleksi" olarak değiştirme kararı, Kayapınar Kaymakamlığı tarafından kabul edilmedi. Kaymakam Ömer Bilgin'in imzasıyla yapılan açıklamada, bu değişikliğin herhangi bir kamu yararına dayanmadığı vurgulandı.

İsim Değişikliği Kararı

Kayapınar ilçesindeki Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan Spor Yerleşkesinin ismi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partili (DEM Parti) Kayapınar Belediyesi tarafından 6 Eylül’de yapılan belediye meclis toplantısında "Barış Spor Kompleksi" olarak değiştirilmişti. Toplantıya katılan 35 meclis üyesi arasında AK Parti'li üye Orhan Yeşil'in çekimser oy kullandığı ve değişikliğin oy çokluğuyla kabul edildiği belirtilmişti.

Kaymakamlık Kararı Reddetti

Kayapınar Kaymakamı Ömer Bilgin, söz konusu değişiklik kararını kamu yararına olmadığı gerekçesiyle reddetti. Kararda, Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın Diyarbakır halkının gönlünde önemli bir yer edindiği ve isminin yaşatılmasının anlamlı olduğu vurgulandı. Değişikliğin herhangi bir gerekçeye dayandırılmadığı ve kamu yararı taşımadığı belirtilerek, Belediye Kanunu'nun 81'inci maddesi çerçevesinde isim değişikliği kararının onaylanmadığı bildirildi.

Kaymakam Bilgin'in Açıklaması

Kaymakam Ömer Bilgin’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Samsun’da Liseli Gençler Kendi Ballarını Üretiyor Samsun’da Liseli Gençler Kendi Ballarını Üretiyor

"Onaylanması istenen meclis kararı incelendiğinde, isim değişikliği kararının herhangi bir gerekçeye dayandırılmadığı, alınan kararla nasıl bir kamu yararının amaçlandığı ortaya konulmamış ve var olan ismin değiştirilmesinin hizmet gerekleriyle bağlantısı kurulmamıştır. Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, Diyarbakır’a büyük hizmetler sunmuş, halkın gönlünde yer edinmiş bir kişiliktir. Bu ismin kaldırılmasıyla belediyenin neyi amaçladığı anlaşılamamıştır."

Kaymakamlık, bu kararı geri iade ederek ismin değiştirilemeyeceğini belirtti.

Kaynak: dha