Doğu Karadeniz'e Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı! Dikkatli Olun Doğu Karadeniz'e Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı! Dikkatli Olun

Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki Cemal Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerine arıcılık bilgisi kazandırmak amacıyla seçmeli "Arıcılık" dersini başlattı. Ders kapsamında 12 arı kovanıyla başlayan öğrenciler, ilk sezonlarında 60 kilogram bal hasat etti. Elde edilen bal, okul pansiyonunda kalan öğrencilerin kahvaltılarında tüketiliyor. Bu dersle öğrencilerin hem arıcılık bilgisi kazandığını hem de kendi ihtiyaçlarını karşılayabildiğini belirten Okul Müdürü Ayhan Taşkın, “Gelemen Çiftliği” markasıyla ilerleyen dönemlerde pazara yönelik üretim planladıklarını ifade etti.

Arı Kovanı Sayısı Artacak

Lise müdürü Ayhan Taşkın, “Amacımız, öğrencilerimizin arıcılığı öğrenip, gelecekte kendi kovanlarını kurarak evlerinde bal üretimi yapmalarını sağlamak. Bu yıl başladığımız 12 kovanı artırarak önümüzdeki yıllarda 50 kovan hedefimize ulaşmayı planlıyoruz,” dedi.

Uygulamalı Eğitim ve Yoğun Talep

Arıcılık dersine öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği öğretmeni Veteriner Hekim Hakan Balcı, “Arıcılık dersinde teorik bilgilerin yanı sıra öğrenciler uygulamalı eğitimlerle kovan açma ve bal üretim sürecini yakından görerek öğreniyorlar. Bu da öğrencilere arıcılığın tüm aşamalarını öğretme fırsatı sağlıyor,” diye konuştu.

Öğrenciler Arıcılıktan Keyif Alıyor

Dersin öğrencilerinden 11. sınıf öğrencisi Sema Karakaya, arıcılık dersini ilgiyle takip ettiklerini belirterek, "Bal üretimini öğreniyoruz, gelecekte bu bilgiyi kullanabiliriz," ifadelerini kullandı. Sevdiye Güneş ise, “Kendi markamızla üretim yapıyoruz ve uygulamalı derslerle deneyim kazanıyoruz,” dedi.

Cemal Yeşilyurt Lisesi’ndeki arıcılık çalışmalarıyla öğrenciler hem üretim yapmayı öğrenirken hem de ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: dha