Edirne’de işletmeci olan Sema Göy, 50 yaşında oğlunun ısrarıyla girdiği YKS ve yetenek sınavlarını kazanarak Trakya Üniversitesi Resim Bölümü’ne başladı. Çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Göy, gençlere "Hiçbir zaman geç değil, okumaktan vazgeçmeyin" mesajı verdi.

Edirne’de yaşayan, evli ve bir çocuk annesi olan Sema Göy, gençlik hayali olan resim eğitimi için oğlunun desteğiyle üniversiteye adım attı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı (YKS) geçtikten sonra Trakya Üniversitesi Resim Bölümü’nün iki aşamalı yetenek sınavını da başarıyla tamamlayan Göy, üniversiteli olmanın heyecanını yaşıyor.

“Resim Benim Ertelenmiş Hayalimdi”

Anaokulundan itibaren resme olan ilgisini ifade eden Göy, bu hayalini şimdi gerçekleştirdiğini belirterek şunları söyledi: "Yıllardır hep klas meslekler düşünürdüm, resim bölümüne hiç yönelmemiştim. Oğlumun teşvikiyle sınava girdim, şimdi resim bölümü öğrencisiyim ve mutluyum."

“Bedenim 50 Yaşında Ama Ruhum 17”

Göy, ilk başta yaşı genç öğrencilere uyum sağlama konusunda endişeleri olduğunu dile getirerek, "Bedenim 50 ama ruhum 17 yaşında. Gençlere ayak uydurmak zor olmadı, hep birlikte uyum içinde derslere katılıyoruz. Bu yaşıma rağmen öğrenmeye olan heyecanım hiç azalmadı" dedi.

“Çevreye Örnek Olduğumu Düşünüyorum”

Daha önce resim eğitimi almamış olan Sema Göy, gençlere örnek olduğuna inanıyor. İş hayatında kendisine "artık geç oldu" diyenlerin de kendi hikayesinden ilham aldığını belirten Göy, gençlere şu tavsiyelerde bulundu: "Okumaktan asla vazgeçmesinler. Çağımızın hastalığı olan Alzheimer’a karşı da beyni çalıştırmanın en güzel yollarından biri eğitim ve öğrenme sürecidir. İlerleyen yaşlarda Alzheimer’ı engelleyeceğimi düşünüyorum. Hayallerinizden asla vazgeçmeyin."

Sivaslı "Sobacı Dede" 61 Yıldır Mesleğini Bırakmıyor Sivaslı "Sobacı Dede" 61 Yıldır Mesleğini Bırakmıyor

Sema Göy, üniversite eğitimi sayesinde kendine olan inancını yeniden kazandığını ve gençlere de örnek olmayı amaçladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: dha