Paris 2024 Olimpiyatları görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi! 🇹🇷 Milli sporcularımız Buse Naz Çakıroğlu ve Taha Akgül bayrağımızı gururla taşıdı. Team Türkiye, oyunları 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladı.

Fransa'nın başkenti Paris, 26 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı görkemli bir kapanış töreniyle uğurladı. Binlerce sporcunun bir araya geldiği bu muhteşem organizasyonda, ülkemizin bayrağını milli sporcularımız Buse Naz Çakıroğlu ve Taha Akgül gururla taşıdı. Team Türkiye, oyunları 3 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 8 madalya ile tamamladı. 

Olimpiyat Ruhu Stade de France'ta Canlandı

Paris'in ışıl ışıl gecesinde, Stade de France'ta düzenlenen büyüleyici kapanış töreni, Fransa'nın gururu Phoenix'in performansıyla başladı. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların "We Are the Champions" marşı eşliğinde bir araya gelmesiyle renkli anlar yaşandı. Devasa Olimpiyat Halkaları’nın stadyuma taşınması ve atletlerin bu halkalar içerisinde oluşturduğu görsel şölen, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Los Angeles 2028'e Olimpiyat meşalesinin teslim edilmesiyle Olimpiyat ruhu bir kez daha vurgulandı. Fransız yüzücü Leon Marchand'ın tarihi Olimpiyat ateşini söndürmesiyle de bir dönemin sonuna gelindiği hissedildi.

Kültürel Zenginlik ve Birlik

204 ülkenin bayraklarının taşıyıcısı olan sporcuların coşkulu yürüyüşü, Olimpiyatların birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye'yi Olimpiyat ikincisi ve üçüncüsü sporcularımız Buse Naz Çakıroğlu ve Taha Akgül temsil etti.

Sürprizler ve Duygusal Anlar

Tören, beklenmedik sürprizlerle doluydu. Tom Cruise'un motosikletleriyle sahneye inişi ve Olimpiyat bayrağını alması, izleyicilere unutulmaz bir an yaşattı. Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish ve Snoop Dogg gibi dünya yıldızlarının canlı performansları ise geceye ayrı bir renk kattı.

Yeni Başlangıçlar

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, unutulmaz anlara ve başarılara sahne oldu. Kapanış töreni, bu deneyimin son noktası olurken, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları için de heyecan verici bir başlangıç oldu.

U19 Kadın Milli Takımı, Erzurum'daki Kampta Polonya'da Avrupa Şampiyonası İçin Hazırlanıyor U19 Kadın Milli Takımı, Erzurum'daki Kampta Polonya'da Avrupa Şampiyonası İçin Hazırlanıyor

Team Türkiye'nin Başarıları

Atıcılıkta karma 10 metre havalı tabancada Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç, boksta Hatice Akbaş ve Buse Naz Çakıroğlu gümüş madalya kazanırken; boksta Esra Yıldız Kahraman, güreşte Buse Tosun Çavuşoğlu ve Taha Akgül, okçulukta Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Abdullah Yıldırmış, taekwondoda ise Nafia Kuş bronz madalya kazandı. Ülkemizi 18 spor dalında 54 kadın ve 47 erkek olmak üzere toplam 101 sporcu temsil etti.

Kaynak: Haber Merkezi