Amazonlar Dragon Kadın Kürek Takımı, İstanbul’da düzenlenecek Dragon Bot Yarışları Festivali için büyük bir motivasyonla hazırlanıyor! 🛶🏅 Kadın gücünü suya yansıtacaklar! #KadınGücü #DragonBot #Spor

Eskişehir’de 2019 yılında kurulan Amazonlar Dragon Kadın Kürek Takımı, 21 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek Dragon Bot Yarışları Festivali için hummalı bir hazırlık sürecine girdi. İlk kurulduğunda 16 kişiden oluşan takım, kısa süre içerisinde genişleyerek öğretmen, akademisyen, diş hekimi ve mühendis gibi farklı meslek gruplarından gelen 52 kadına ulaştı.

McLaren Racing ve OKX özel tasarım ‘Efsane Yeniden Doğuyor’ kaplamasını tanıttı McLaren Racing ve OKX özel tasarım ‘Efsane Yeniden Doğuyor’ kaplamasını tanıttı

Takım, faaliyete geçtiği günden bu yana katıldığı birçok yarışmada dikkat çekti. Cumhuriyet Kupası, Zafer Kupası, Rumkale ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gibi organizasyonlarda yer alan takım, "cesaret", "en iyi kostüm" ve "en iyi forma" gibi ödüller kazandı. Ayrıca, haziran ayında Bursa’da düzenlenen Dragon Cup’ta kadınlar kategorisinde şampiyon olarak önemli bir başarı elde etti.

Amazonlar Dragon Kadın Kürek Takımı, her hafta iki gün antrenman yaparak İstanbul’daki yarış için sıkı bir hazırlık dönemi geçiriyor. Kısıtlı imkanlar nedeniyle karada çalışan takım, sopa, lastik ve kürek çekme aleti ergometre kullanarak su antrenmanlarını taklit ediyor.

“Kırsalın Kürekçileri” Olarak Anılıyorlar

Takımın üyelerinden Çağrı Uzman, suda antrenman yapamamalarına rağmen büyük bir azimle çalıştıklarını belirtti. “Suda antrenman yapamadığımız için bize ‘kırsalın kürekçileri’ diyorlar,” diye ifade eden Uzman, yarışa katıldıklarında çoğu takımdan önce suya girip antrenman yaptıklarını anlattı. Uzman, "Yarışlarda suya çıktığımızda kendimizi motive ediyoruz ve başarılı sonuçlar elde ediyoruz" dedi.

Eşitlik İçin Mücadele Eden Güçlü Kadınlar

Takım üyelerinden bir diğeri, Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi Ezel Gündoğdu, Amazonlar Dragon Kadın Kürek Takımı’nın sadece yarış kazanmak için değil, kadınların spor alanında eşit bir şekilde temsil edilmesi için de mücadele ettiğini vurguladı. Gündoğdu, “Kadınız, ayrımsız buradayız” sloganıyla yarışmalara katıldıklarını ve sporda kadın temsiline dikkat çektiklerini belirtti.

Amazonlar Dragon Kadın Kürek Takımı, 21 Eylül’de İstanbul’da gerçekleşecek Dragon Bot Yarışları Festivali'nde bir kez daha gücünü gösterecek ve şampiyonluk için kürek çekecek.

Kaynak: aa