2024 LGS’de Soru İptali: Üst Tercihe Yerleşen Öğrencilere Yeni Kayıt Hakkı 2024 LGS’de Soru İptali: Üst Tercihe Yerleşen Öğrencilere Yeni Kayıt Hakkı

Bakan Tekin'den hayalet sınıflara sert uyarı: Geçen yıl 500 okula ceza verdik, bu yıl da affetmeyeceğiz. Eğitimde haksızlık yapanlara karşı önlemler devam ediyor. #Eğitim #HayaletSınıf

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da gazetecilerle bir araya gelerek eğitim gündemindeki önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, bu yıl eğitimde üç ana gündem maddesi bulunduğunu belirtti: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uygulanması, Mesleki Teknik Eğitim Politika Belgesi’nin hayata geçirilmesi ve okul-veli işbirliğinin güçlendirilmesi.

Tekin, yeni müfredatın uygulanması için illerde branş öğretmenlerine yönelik eğitici eğitimlerinin tamamlandığını söyledi. Ayrıca, ortaokulda zanaat atölyelerinin oluşturulması ve meslek liseleriyle sektör işbirliğini geliştirecek modellerin hayata geçirileceğini belirtti.

Bakan Tekin, LGS sınavında iptal edilen soruya ilişkin de önemli açıklamalar yaptı. 11 Eylül’de mahkeme kararıyla bir sorunun iptal edildiğini ancak temyiz hakkını kullanmayacaklarını söyledi. Tekin, bu durumdan 10 bin civarında öğrencinin etkilendiğini, bu öğrencilerin haklarını 21 Eylül'den itibaren kullanabileceklerini ekledi.

Açık liselere geçişle ilgili düzenleme konusunda ise, lise son sınıfa gelen öğrencilerin üniversite sınavına hazırlık için açık liseye geçerek dershanelere gitmesini engellediklerini ve bu uygulamayı kapattıklarını vurguladı. Hayalet sınıflarla ilgili çok ağır yaptırımlar uygulandığını ifade eden Tekin, geçen yıl yaklaşık 500 okula ceza verdiklerini ve bu tür yapılar tespit edildiğinde yine ceza vereceklerini belirtti.

Özel okullardaki fahiş kitap satışlarıyla ilgili de konuşan Bakan Tekin, bazı okulların yüzde 300’ün üzerinde zam yaptığını ve bu okullara gerekli cezaların uygulandığını söyledi. Ayrıca, temizlik ve güvenlik personelinin istihdamı için 120 bin kişilik yeni bir model üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Bakan Tekin, tüm bu düzenlemelerin öğrencilerin ve velilerin haklarını korumaya yönelik olduğunu vurguladı.

Kaynak: aa