Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kalecilerin performansı belirleyici olacak! Livakovic ve Muslera, Ülker Stadı'nda kozlarını paylaşacak. ⚽ #Derbi #Fenerbahçe #Galatasaray

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında futbolseverlerin merakla beklediği Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, Ülker Stadı’nda oynanacak. Bu dev karşılaşmada gözler, iki takımın deneyimli kalecileri Dominik Livakovic ve Fernando Muslera'da olacak.

Livakovic’in Performansı: Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic, geçtiğimiz sezon Galatasaray'a karşı oynadığı iki maçta kalesini gole kapattı. Ülker Stadı'nda oynanan ilk derbi 0-0 berabere sona ererken, Livakovic kalesine gelen tek isabetli şutu kurtardı. Sezonun ikinci yarısında da Livakovic'in başarılı performansı sayesinde Galatasaray kalesinde gol göremedi. Hırvat kaleci, bu sezon Süper Lig'de de etkileyici bir performans sergiliyor ve Fenerbahçe’nin ilk 5 maçında sadece 2 gol yedi.

Muslera’nın Derbi Tecrübesi: Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, 13 sezondur Süper Lig’de forma giyiyor ve toplamda 58 derbide görev aldı. Muslera, bu süreçte 25 galibiyet, 16 beraberlik ve 17 mağlubiyet yaşadı. Tecrübeli kaleci, Fenerbahçe’ye karşı çıktığı 31 maçta 12 galibiyet aldı ve bu karşılaşmaların 14’ünde kalesini gole kapattı.

Fenerbahçe-Galatasaray Derbilerinde Son 10 Yılın Gol Yükü Yabancılarda Fenerbahçe-Galatasaray Derbilerinde Son 10 Yılın Gol Yükü Yabancılarda

Kartların Havada Uçtuğu Derbiler: Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki derbiler, sadece futbol mücadelesiyle değil, aynı zamanda sertlikleriyle de tanınıyor. Son 62 maçta tam 46 kırmızı ve 370 sarı kart gösterildi. Bu maçlarda kartlar yine önemli bir faktör olabilir.

Başkanların Derbi Karnesi: Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, derbilerde yine kozlarını paylaşacak. Özbek’in başkanlık yaptığı dönemde Galatasaray, Ali Koç’un Fenerbahçe’sine karşı galibiyetlerde önde bulunuyor.

Cumartesi günü oynanacak bu dev maçta, iki takımın kalecileri, takımlarının alacağı sonucun anahtarı olabilir.

Kaynak: aa