Trafik kazasında hayatını kaybeden Melike Seven, organlarıyla 4 hastaya umut oldu. Seven, Antalya’da düzenlenen cenaze töreniyle sonsuzluğa uğurlandı. #OrganBağışı #MelikeSeven

Aydın’da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve 13 gün boyunca Nazilli Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 25 yaşındaki Melike Seven’in beyin ölümü gerçekleşti. Genç kadının ailesi, büyük bir fedakarlık örneği göstererek kızlarının organlarını bağışlama kararı aldı. Seven’in kalbi, karaciğeri ve böbrekleri, Sağlık Bakanlığı'na ait helikopterlerle İzmir ve Antalya’daki hastanelere nakledildi. Bu organlar, organ bekleyen 4 hastaya umut oldu.

Gaziosmanpaşa’da zincir marketin deposunda yangın Gaziosmanpaşa’da zincir marketin deposunda yangın

Melike Seven’in, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden bu yıl mezun olduğu ve diplomasını almak için Aydın’a gittiği öğrenildi. Ancak dönüş yolunda, 4 Eylül akşamı Karacasu-Tavas kara yolunda kamyonetle çarpışan aracında ağır yaralandı. Olay yerinde sıkışan Seven, itfaiye ve sağlık ekiplerinin çabalarıyla hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.

Melike Seven’in cenazesi, ailesi ve sevenlerinin katılımıyla Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Kavaklı Mezarlığı’nda defnedildi. Seven’in organ bağışı, hayatını kaybeden genç kadının anısını yaşatırken, dört kişiye yaşam umudu sundu.

Kaynak: dha