U19 Kadın Milli Takımımız, Erzurum'da Polonya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor. İngiltere ve Norveç'ten gelen aileler de futbolcularımıza destek veriyor! ⚽🇹🇷 #U19MilliTakım #AvrupaŞampiyonası #ErzurumKampı

Kasım ayında Polonya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nın hazırlıklarını sürdüren U19 Kadın Milli Takımı, Erzurum'daki Palandöken Dağı eteklerindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde kamp yapıyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) desteklediği kamp, yüksek irtifa şartlarında yapılırken, futbolcular burada kondisyon ve dayanıklılık kazanıyor.

Teknik direktör Aytürk Kıyıcı yönetimindeki 29 milli futbolcu, sabah ve akşam olmak üzere günde çift antrenmanla hazırlıklarını sürdürüyor. Yoğun programda futbolcular milli takıma girebilmek için yeteneklerini sergiliyor. Takım, eylülde Belarus ile iki hazırlık maçı oynayacak ve ardından kasım ayında Polonya, Almanya ve İtalya ile mücadele edecek.

İngiltere ve Norveç’ten Gelen Aileler Destek Veriyor

Amazonlar Dragon Kadın Kürek Takımı, İstanbul’daki Şampiyona İçin Hazırlanıyor Amazonlar Dragon Kadın Kürek Takımı, İstanbul’daki Şampiyona İçin Hazırlanıyor

Takımda yer alan futbolculardan Selin Cemal ve Miray Ayhan'ın aileleri, Erzurum’daki kamp için İngiltere ve Norveç’ten geldi. Selin Cemal, İngiltere’nin Chelsea Kadın Futbol Takımı’nda oynuyor ve milli takıma seçildiği için ailesiyle birlikte büyük bir gurur yaşıyor. Babası Tansel Cemal, "Oğlum iş hayatına atılırken kızım futbolcu oldu. Selin 7 yaşından beri futbol oynuyor ve şimdi milli takımda olduğu için çok mutluyuz" dedi.

Norveç'ten gelen Miray Ayhan'ın annesi Hatice Ayhan ise, kızının geçen yıldan beri milli takımda olduğunu ve kızını her zaman desteklediklerini belirterek, "Kızım futbola küçük yaşlardan beri meraklıydı. Şimdi milli takımda görmek bizim için büyük bir gurur. Onu A Milli Takım’da görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hedef Grupta Kalmak

Kadın U19 Milli Takımı’nın teknik direktörü Aytürk Kıyıcı, oyuncuların motivasyonunun yüksek

Kaynak: dha