Zeynep Sena'nın Mucizevi Mücadelesi: Üç Hastalığı Yenen Küçük Savaşçı Zeynep Sena'nın Mucizevi Mücadelesi: Üç Hastalığı Yenen Küçük Savaşçı

"94 yaşındaki Kore gazisi Mehmet Şeker, 18 ay süren savaş görevinin ardından yurda döndüğü anları ilk günkü gibi hatırlıyor. Kahramanlık ve fedakarlık dolu anılarını bizlerle paylaşmaya devam ediyor. 🇹🇷 #KoreGazisi #MehmetŞeker #Gazilik #KoreSavaşı #Hatay #TürkTugayı"

Hatay'da yaşayan 94 yaşındaki Kore gazisi Mehmet Şeker, 1950 yılında Türkiye'den Kore Savaşı'na gönderilen ilk Türk tugayının bir parçasıydı. Henüz 20 yaşındayken savaşa çağrılan Şeker, İzmir'den Kore'ye ulaşan gemi yolculuğunu ve savaştaki zorlu anıları ilk günkü gibi hatırlıyor.

"Savaşa Elimizde Silah Almadan Girdik"
Savaşa katılacağını öğrendiğinde ailesiyle helalleştiğini anlatan Şeker, Kore'ye vardıkları ilk anları şöyle anlattı: "Elimizi yıkamak için yer ararken mermi sesleri gelmeye başladı. Daha silah bile almadan yanımıza mermi düştü." Savaşın sert koşullarında hayat mücadelesi verdiklerini ifade eden Şeker, gece boyunca sığındıkları toprak deliklerin üzerine topların düştüğünü anlattı.

"Mermiler Üstümden Geçiyordu"
Savaşın en tehlikeli anlarında bile geri dönme umudunu kaybettiğini belirten Şeker, mermilerin rüzgarını hissettiği anları şu sözlerle paylaştı: "Türkiye'ye dönmekten umudu kesmiştim. Komutanımız 'kaçın' diye bağırıyordu ama bize bir şey olmayacağını düşünüyordum."

"Dönüşte Dünyalar Bizim Oldu"
Savaş sonrası İzmir'e döndüklerinde, kaybettikleri arkadaşlarının acısını derinden yaşadıklarını anlatan Şeker, sağ salim döndüklerinde ailelerine kavuşmanın mutluluğunu "Dünyalar bizim oldu, toprağa sarıldık." diye ifade etti.

Hatıraları Torunlarına Anlatıyor
Askerlik dönemine ait fotoğraflarının bir yangında yok olduğunu söyleyen Şeker, geriye kalan hatıralarını torunlarına anlatarak yaşatmaya devam ediyor. Gazilik madalyasını gururla taşıyan Mehmet Şeker, Kore Savaşı'nın zorlu koşullarını unutmuyor ve birlikte savaştığı arkadaşlarını minnetle anıyor.

Kaynak: aa