🌿 Bağcılar Belediyesi, Filistin'deki zeytin ağaçlarına dikkat çekmek için anlamlı bir etkinlik düzenledi! Zeytin çekirdeğinden tespih yapıp Gazze'ye destek sağladılar. #FilistinDayanışması #Gazze

Bağcılar Belediyesi, İsrail’in Gazze’de tahrip ettiği zeytin ağaçlarına dikkat çekmek ve Filistinlilerle dayanışma içinde olmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. "Filistin ve Doğa İçin Dayanışma Etkinliği" adı altında gerçekleştirilen organizasyonda, Bağcılar’da eğitim gören bir grup ortaokul öğrencisi, Filistin bayraklarıyla süslenen bir alanda "Zeytin Çekirdeğinden Tespih Yapım Atölyesi"ne katıldı.

Etkinlikte Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, sanatçı Turan Erdiren ve öğrenciler, zeytin çekirdeklerinden tespih yaptı. Yapılan tespihlerin satışından elde edilecek gelir, Gazze’deki Filistinlilere bağışlanacak. Bu bağışlar, yok edilen zeytin ağaçlarının korunmasına ve tarım alanlarındaki gelir kaybının telafi edilmesine yönelik olarak kullanılacak.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, etkinliğin hem doğayı hem de Filistin halkını desteklemeye yönelik olduğunu belirterek, "Filistinli kardeşlerimizin katledilmesini protesto ediyoruz. Aynı zamanda zeytin ağaçlarına olan saygımızı göstermek ve bu duyarlılığı dünyaya duyurmak için buradayız. Tespihlerimiz, onların hatırasını yaşatmak için birer simge olacaktır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Korunan Deniz Kaplumbağaları Türkiye'de Korunan Deniz Kaplumbağaları

Etkinlik, hem doğa koruma hem de Filistin halkına destek açısından büyük anlam taşıyor.

Kaynak: dha