Bağcılar'da "Zeytin Çekirdeğinden Tespih" Etkinliğiyle Filistin'e Destek Bağcılar'da "Zeytin Çekirdeğinden Tespih" Etkinliğiyle Filistin'e Destek

Çankırı'da kötü kokular yayılan evden 3 kamyon dolusu çöp çıkarıldı! Belediye ekipleri evde temizlik çalışması başlattı. #Çankırı #Temizlik #Belediye

Çankırı’nın Fatih Mahallesi Tuzlu Bağları Berke Sokak’ta yaşlı bir adamın yaşadığı evden kötü kokular yayıldığı ihbarı üzerine, Çankırı Belediyesi ekipleri harekete geçti. Gelen ihbarı değerlendiren belediye zabıta ve temizlik ekipleri, adrese ulaştıklarında, evin atıklarla dolu olduğunu ve çevreye kötü kokular yayıldığını tespit etti.

Evin Atıklarla Dolu Olduğu Belirlendi

Ekipler, yaptıkları incelemelerde evin içinde kullanılamaz durumda çok sayıda kıyafet, ev eşyası ve çeşitli atıkların biriktiğini gördü. Bu atıkların hem çevre sağlığını hem de mahalle sakinlerini olumsuz etkilediği belirlenince, acil temizlik çalışması başlatıldı. Belediyenin zabıta ve temizlik ekipleri, atıkları evden çıkararak dışarıya taşıdı.

Üç Kamyon Dolusu Çöp Çıkarıldı

Evden çıkarılan atıkların miktarı oldukça fazlaydı. Toplamda üç kamyon dolusu atık, temizlik işlemleri sırasında evden çıkarıldı. Belediye ekipleri, çıkarılan atıkları geri dönüşüm merkezine götürdü. Evdeki temizlik işlemlerinin ardından, çevre kirliliğinin önüne geçildiği ve mahalledeki kötü kokuların giderildiği belirtildi.

Belediyeden Açıklama

Çankırı Belediyesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mahalle sakinlerinin sağlığını tehdit eden ve çevre kirliliğine neden olan evde gerekli temizlik işlemleri yapılmıştır. Çıkarılan atıklar geri dönüşüm merkezine gönderilerek çevreye zarar verilmesinin önüne geçilmiştir. Belediye olarak, halkımızın sağlığını korumak adına her türlü tedbiri almayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu tür durumların tekrar yaşanmaması adına halkın bilinçlendirilmesi gerektiği vurgulanarak, vatandaşların çevre temizliği konusundaki hassasiyetine dikkat çekildi.

Kaynak: dha