Antalya’da yaşayan özel eğitim öğretmeni Zeliha Oruç, kiracısının evi 6 farklı kişiye kiralayıp kaçmasıyla şok yaşadı. Tanımadığı kişileri evden tahliye ettirmek için büyük çaba harcayan Oruç, hukuki yollara başvurdu ve olayla ilgili şikayette bulundu.

Kiracısının Kaçışı, Öğretmeni Şok Etti

Antalya’nın Kepez ilçesinde özel eğitim öğretmenliği yapan Zeliha Oruç, kiracısının yaşattığı olayla zor anlar yaşadı. Oruç, Kepez Özgürlük Mahallesi'ndeki evini kiraya verdikten sonra kiracısıyla yaşadığı anlaşmazlıklar ve kira ödemelerinde yaşanan düzensizlikler nedeniyle durumu yargıya taşımıştı. Ancak, uzun süre sonra evini kontrol etmeye gittiğinde, evde tanımadığı 6 kişinin yaşadığını fark etti.

İskoç Taraftar Ricky Marshall, Eskişehirspor'a 4 Bin Kilometre Yol Kat etti İskoç Taraftar Ricky Marshall, Eskişehirspor'a 4 Bin Kilometre Yol Kat etti

'Ev Sahibi Benim' Deyince Şok Yaşadılar

Komşularının, kiracısının taşındığını ve başka kişilerin evde yaşadığını bildirmesi üzerine Oruç, durumu yerinde görmek için evi kontrol etti. Oruç, “Evde tanımadığım 6 kişi bana 'Evi satın aldık' dediler. 'Ev sahibi benim' deyince de kiraladıklarını söylediler. Ancak kabul etmeyerek, evi boşaltmalarını istedim” dedi.

Tahliye Süreci ve Yaşanan Gerginlikler

Zeliha Oruç, tahliye taahhütnamesi olmasına rağmen, tanımadığı kişilerin evi terk etmediğini ve polis eşliğinde icra memurlarıyla tahliye işlemi başlattığını belirtti. Ancak, ertesi gün yeniden eve gittiğinde içeriden köpek sesleri geldiğini fark etti. Evi yeniden işgal ettiklerini anlayan Oruç, polise giderek şikayetçi oldu. Bahçede yaşamaya devam eden kişilere karşı uzaklaştırma kararı aldıran Oruç, eski kiracısından ve tanımadığı bu kişilerden hukuki olarak şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Bu olayın ardından Oruç, hem evinin güvenliği hem de kendi can güvenliği konusunda endişe duyduğunu belirtti.

Kaynak: dha