Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde berberlik yapan Osman Yurdakul (74), eskilere olan merakıyla dükkanını adeta bir antika müzesine dönüştürdü. 40 yıldır berberlik yapan Yurdakul, 15 yıl önce plak merakıyla başladığı bu serüveni, zamanla diğer antika objelerle genişletti.

200’e Yakın Antika Eşya Sergileniyor

Dükkana tıraş olmak için gelen müşteriler, plaklar, kasetler, eski telefonlar, bakır tepsiler ve tahta bavullar gibi 200’e yakın antika eşya arasında kendilerini geçmişin büyüsüne kaptırıyor. Osman Yurdakul, sadece eski tıraş makineleri ve berber malzemeleri değil, çeşitli nostaljik objelerle dolu dükkanını "huzur dolu bir mekan" olarak nitelendiriyor.

Müşteriler de Antika Getiriyor

Yurdakul, antika pazarlarından topladığı objelerin yanı sıra müşterilerinin de kendisine eski eşyalar getirdiğini belirtiyor. Yurdakul, "Müşterilerimiz de antika eşyalara ilgi duyuyor, bazen getirdikleri parçalarla dükkandaki koleksiyona katkıda bulunuyorlar. Mesela bir terazi ya da eski para bulduklarında hemen getirip bana veriyorlar" diyor.

Dükkanını Değiştirmeyi Düşünmüyor

Berber dükkanında yeğeniyle birlikte çalışan Osman Yurdakul, dükkanının bu nostaljik havasını korumakta kararlı. "Antikalarla bizim için daha güzel oluyor. Bu bir hastalık, bırakamam" diyen Yurdakul, eski eşya toplama tutkusunu sürdüreceğini söylüyor.

Lise Öğrencilerinden Amputelere Özel 'Robot El' Lise Öğrencilerinden Amputelere Özel 'Robot El'

Bu nostaljik ortamda tıraş olan müşteriler sadece bir berber hizmeti almakla kalmıyor, aynı zamanda tarihe dokunan bir deneyim yaşıyorlar.

Kaynak: dha