Küçükçekmece Belediyesi'nin 2025 yılı mali bütçesi 8,9 milyar TL olarak belirlendi. 2025-2029 Stratejik Planı'nın da görüşüldüğü toplantıda bütçe oy çokluğuyla kabul edildi.

Küçükçekmece Belediyesi'nden 8,9 Milyar TL'lik 2025 Bütçesi

Küçükçekmece Belediyesi’nin 2025 mali yılı bütçesi ve 2025-2029 Stratejik Planı, Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ikinci oturumunda oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında gerçekleşen toplantıda, performans programı ve bütçe detayları görüşülerek, 2025 yılı için 8,9 milyar TL’lik bütçe onaylandı.

Huawei'in yeni nesil tabletleri Türkiye'de ilgiyle karşılandı Huawei'in yeni nesil tabletleri Türkiye'de ilgiyle karşılandı

Katılımcı ve Vatandaş Odaklı Planlama

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, stratejik planın hazırlanmasında vatandaşların ve paydaşların görüşlerine büyük önem verdiklerini belirtti. Başkan Çebi, 4 bin 257 vatandaş, 122 kurum, 426 genç, 21 muhtar, 45 meclis üyesi ve 1164 belediye personeli ile stratejik plan anketi düzenlediklerini ifade etti. Bu anketlerle halkın beklenti ve önerilerinin dikkate alındığını vurgulayan Çebi, “Yerel yönetişim anlayışımızda katılımcılık ve sahiplenme önceliğimiz oldu" dedi.


Deprem ve İklim Değişikliği Ön Planda

Başkan Çebi, 2025-2029 Stratejik Planı’nda özellikle deprem ve iklim değişikliği konularına odaklandıklarını belirtti. Bu alanlarda atılacak adımların yerel ölçekte bütünlükçü bir bakış açısıyla ele alındığını vurgulayan Çebi, bu süreçlerin halk sağlığı ve güvenliği için büyük önem taşıdığını dile getirdi.


Meclis Üyelerinden Görüşler ve Öneriler

Meclis üyeleri, bütçe ve performans programını tek tek değerlendirerek, görüş ve önerilerini sundular. 8,9 milyar TL’lik bütçe, sosyal hizmetlerden altyapı projelerine kadar birçok alanda kullanılmak üzere onaylandı.


"Hizmette Mağduriyet Yok"

Çebi, konuşmasında ekonomik zorluklara rağmen Küçükçekmece’de sosyal hizmetlerin kesintisiz devam edeceğini belirtti. Belediye, eğitimden sağlığa, spordan sanata kadar her alanda hizmet vermeye devam edecek.


Toplantının sonunda 2025 mali bütçesi oy çokluğuyla kabul edilerek, resmen onaylandı.

Kaynak: dha