İskoçya Ligi takımı St. Johnstone’un taraftarı Ricky Marshall (62), 2012 yılında Eskişehirspor ile oynanan UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasından bu yana Eskişehirspor’a olan desteğini sürdürüyor. Edinburgh’da yaşayan Marshall, 4 bin kilometre yol yaparak Eskişehir’e geldi ve Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Eskişehirspor’un kaptanı Rasim Mutlu ve kulüp personeli tarafından karşılanan Marshall, Eskişehirspor ile olan bağını anlattı.

"İlişkimiz 2012 Yılında Başladı"

Marshall, Eskişehirspor ile olan dostluklarının 2012 yılında UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasıyla başladığını ve o günden bu yana güçlü bir ilişki kurduklarını belirtti. Marshall, "Eskişehir güzel bir şehir olduğu için buraya gelmeyi seviyoruz. Ancak esas neden Eskişehirspor ile olan ilişkimiz. 2012’de başlayan bu ilişki, yıllar içinde daha da güçlendi. Biz Eskişehirspor’u takip ediyoruz, Eskişehirspor taraftarları da St. Johnstone’u takip ediyor" dedi.

Trabzonspor, son 11 sezondaki en az gol yediği dönemi yaşıyor Trabzonspor, son 11 sezondaki en az gol yediği dönemi yaşıyor

"Zor Dönemler, Ama Mücadele Ruhumuz Var"

İki kulübün de kendi liglerinde zor dönemler yaşadığını dile getiren Marshall, Eskişehirspor’un ve St. Johnstone’un ekonomik nedenlerle düşüş yaşadığını söyledi. Ancak hem İskoç hem de Türk halklarının mücadeleyi sevdiğini ve bu zorlukların üstesinden geleceğine inandığını belirtti.

Eskişehirspor ve St. Johnstone Arasındaki Tarihi Karşılaşma

Eskişehirspor, 2012 yılında UEFA Avrupa Ligi 2’nci Ön Eleme Turu'nda St. Johnstone ile karşılaşmış, Eskişehir’de oynanan maçı 2-0 kazanmıştı. İskoçya’da oynanan rövanş mücadelesi ise 1-1’lik eşitlikle sona ermişti.

Ricky Marshall, Eskişehirspor’un Bölgesel Amatör Lig’de oynayacağı Osmanlı 1453 maçını da tribünden takip edeceğini belirterek, Eskişehirspor'a olan desteğini bir kez daha gösterdi.

Kaynak: dha