Antalya’da yaşayan otizmli genç Yiğit Tekeli (21), resim yapma konusundaki yeteneğiyle dikkat çekiyor. Ailesinin yönlendirmesiyle resme başlayan Yiğit, akrilik ve pastel boyalarla yaptığı çalışmalarla hayranlık topluyor.

Muş’ta Sıra Dışı Dostluk: 'Fulya' Adlı Kuzu Sahibinin Peşini Hiç Bırakmıyor Muş’ta Sıra Dışı Dostluk: 'Fulya' Adlı Kuzu Sahibinin Peşini Hiç Bırakmıyor

Yiğit Tekeli’nin Hayat Hikayesi

Yiğit Tekeli, Ankara'da evlat edinildikten sonra normal bir çocukluk dönemi geçirdi. Ancak 2,5 yaşına geldiğinde davranışlarında ve konuşmasında farklılıklar fark eden ailesi, doktora başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda Yiğit’e otizm ve epilepsi teşhisi konuldu. Bu teşhisle birlikte Yiğit, hem tedaviye hem de özel eğitime başladı.

Resim Yeteneği Keşfedildi

Yiğit’in resme olan ilgisi, ailesinin dikkatini çekti. Yiğit’in evde çizdiği resimler üzerine ailesi, onu resim eğitimi alması için Akdeniz Otizm Derneği’nin Aksu'daki okuluna yönlendirdi. Burada resim dersleri almaya başlayan Yiğit, kısa sürede yeteneğiyle dikkat çekti ve öğretmenleri tarafından yaratıcı çalışmalarıyla takdir edildi.

Sergi Planlanıyor

Resim öğretmeni Tutku Varışlı Er, Yiğit’in yaratıcı yeteneğini şöyle değerlendirdi: "Yiğit, en başarılı öğrencilerimizden biri. Akrilik ve pastel boyalarla yaptığı çalışmalar ileri seviyede. Onunla birebir çalışıyoruz ve en son eserlerini bir sergide sergilemeyi planlıyoruz."

Resim Aşkı Devam Ediyor

Yiğit, resim yapmaya olan tutkusunu dile getirerek, "Resim yapmayı çok seviyorum. Akrilik ve toz pastel boya kullanıyorum, tuval çalışmaları yapıyorum. Resim yapmaya devam etmek istiyorum" dedi.

Yiğit Tekeli’nin çizdiği resimler, hem okulda sergileniyor hem de gelecekte düzenlenecek bir sergide sanatseverlerle buluşmayı bekliyor. Onun azmi ve yeteneği, kendisi gibi otizmli bireylere ilham kaynağı oluyor.

Kaynak: dha