TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, UEFA Zirvesinde TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, UEFA Zirvesinde

💛💙 Fenerbahçe, yeni sezona Jose Mourinho yönetiminde iddialı bir giriş yapıyor! 7 yeni transfer ve 13 ayrılıkla kadroda büyük değişiklikler var. Detaylar burada! #Fenerbahçe #TransferDönemi #JoseMourinho #SarıLacivert

Fenerbahçe, 2024-2025 sezonunun 1. transfer ve tescil dönemini oldukça aktif geçirdi. Sarı-lacivertli kulüp, teknik direktör değişikliğinin yanı sıra kadrosunu da önemli isimlerle güçlendirdi. Toplamda 7 oyuncuyu transfer eden Fenerbahçe, 4’ü kiralık olmak üzere 13 oyuncusuyla da yollarını ayırdı. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak başka takımlarda forma giyen bir ismi ise kadrosunda tuttu.

Teknik Direktörlükte Büyük Hamle: Jose Mourinho

Fenerbahçe, en dikkat çekici hamlesini teknik direktörlük pozisyonunda yaptı. Geçtiğimiz sezonu İsmail Kartal yönetiminde kupasız tamamlayan sarı-lacivertli ekip, yeni sezona dünyaca ünlü Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile başlama kararı aldı. Bu hamle, taraftarlar ve futbol kamuoyu tarafından büyük heyecanla karşılandı.

Kadrosuna 7 Yeni İsim Ekledi

Fenerbahçe, Jose Mourinho yönetiminde kadrosunu 7 yeni oyuncuyla güçlendirdi. Özellikle forvet hattını Sevilla'dan transfer edilen Youssef En-Nesyri ve milli oyuncu Cenk Tosun ile sağlamlaştıran sarı-lacivertliler, savunma ve orta saha pozisyonlarına da önemli takviyeler yaptı. Levent Mercan ile savunma hattını güçlendiren Fenerbahçe, orta sahasını ise Sofyan Amrabat ile destekledi.

Kanat pozisyonlarına ise 3 önemli isim kazandıran Fenerbahçe, Oğuz Aydın, Allan Saint-Maximin ve Filip Kostic'i kadrosuna kattı.

Çağlar Söyüncü Bonservisiyle Geldi

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Atletico Madrid’den kiralanan milli stoper Çağlar Söyüncü’nün bonservisi de bu dönemde Fenerbahçe tarafından satın alındı. Çağlar, takımın savunma hattındaki en önemli oyuncularından biri olacak.

13 Oyuncu ile Yollar Ayrıldı

Fenerbahçe, transfer döneminde 13 futbolcusuyla yollarını ayırdı. Bu süreçte 9 oyuncu bonservisiyle gönderilirken, 4 oyuncu da kiralık olarak başka takımlara transfer oldu.

Kariyerini sonlandıran Leonardo Bonucci ile vedalaşan Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu, Umut Nayir, Michy Batshuayi, Rade Krunic, Miguel Crespo, Joshua King, Luan Peres ve Joao Pedro'yu da bonservisiyle gönderdi. Ayrıca Emre Mor, Miha Zajc, Emir Ortakaya ve Omar Fayed de kiralık olarak başka takımlara transfer edildi.

Gelecek Vaat Eden Oyuncular Kadroda Tutuldu

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon Panathinaikos'a kiraladığı Samet Akaydın'ı bu sezon kadrosunda tutma kararı aldı. Akaydın, savunma hattına katkı sağlamak üzere Mourinho'nun planlarında yer alacak.

Kaynak: aa