Eyüpsultan'da yurtdışına kaçırılmak istenen, aralarında 2 bin yıllık piton derisine işlenmiş yazma eser de bulunan tarihi eserler ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığı, yurtdışına kaçırılmak üzere olan değerli tarihi eserleri ele geçirdi. Operasyonda, İbranice dini motifler taşıyan, yaklaşık 2 bin yıllık piton derisine işlenmiş özel bir yazma ele geçirildi. Eserin 350 cm uzunluğunda ve 37 cm genişliğinde olduğu belirtildi.

Diyarbakır'da Hırsızlık Şüphelilerine 'Çakmak' Operasyonu: 10 Kişi Tutuklandı Diyarbakır'da Hırsızlık Şüphelilerine 'Çakmak' Operasyonu: 10 Kişi Tutuklandı

Operasyonda Çok Sayıda Eser Ele Geçirildi

Operasyonla Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait 140 sikke, bronz kadın heykel, çeşitli takılar ve figürlerden oluşan toplam 20 obje ele geçirildi. Tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alınan 5 kişiden 2'si tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Jandarma, Tarihi Eser Kaçakçılığına Karşı Mücadelesini Sürdürüyor

Jandarma ekipleri, bu gibi operasyonlarla tarihi eser kaçakçılığına karşı kararlılıkla mücadele ediyor. Ele geçirilen eserler incelenmek üzere yetkili kurumlara teslim edilirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: dha