Diyarbakır'da kasaptan et, otobüste yolcu eşyaları, tekerlekli sandalye ve kamyon lastiği gibi eşyaların çalındığı hırsızlık olaylarına karışan 10 kişi, polis tarafından düzenlenen 'Çakmak' operasyonu ile gözaltına alındı ve tutuklandı.

Diyarbakır'da çeşitli tarihlerde yaşanan ve farklı yerlerden eşyaların çalınmasına ilişkin polis ekipleri harekete geçti. Kasaptan et, şehirlerarası otobüste bir yolcunun eşyaları, bir iş yerinden cep telefonu, tekerlekli sandalye ve kamyon lastiği gibi eşyaların çalınması üzerine Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Kırıkkale'de Feci Kaza: Anne ve Oğlu Hayatını Kaybetti, 3 Yaralı Kırıkkale'de Feci Kaza: Anne ve Oğlu Hayatını Kaybetti, 3 Yaralı

Güvenlik Kameraları Hırsızlık Anlarını Kaydetti

Yapılan incelemeler ve güvenlik kamerası kayıtlarının takibi sonucu, hırsızlık olaylarına karışan şüpheliler tespit edildi. Elde edilen deliller doğrultusunda, şüphelilerin saklandığı adreslere "Çakmak" adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda gözaltına alınan 10 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Çalınan Eşyalar Sahiplerine Teslim Edildi

Tutuklanan şüphelilerin hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansırken, ele geçirilen çalıntı eşyalar sahiplerine teslim edildi. İlginç bir detay olarak, kasaptan et çalan şüphelilerin bu eti arkadaşlarıyla mangalda pişirip yedikleri de belirlendi.

Kaynak: dha