Kırıkkale'nin Delice ilçesinde, akşam saatlerinde kontrolden çıkan bir otomobilin refüje çarparak takla atması sonucu meydana gelen kazada Songül Kartal (41) ve oğlu Umut Kartal (9) hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Umut Kartal, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

Kırıkkale’nin Delice ilçesinde, Çorum yönünde seyir halindeyken sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil refüje çarptı ve takla attı. Akşam saatlerinde meydana gelen kazada, araçta bulunan Songül Kartal (41) olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan oğlu Umut Kartal (9) ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazada toplamda 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kazanın Meydana Gelişi

Kaza, Kırıkkale-Samsun yolunun Büyükyağlı köyü mevkiinde akşam saatlerinde yaşandı. 19 BF 160 plakalı otomobili kullanan Duran D., henüz bilinmeyen bir nedenle aracın direksiyon hakimiyetini kaybetti. Süratli olduğu belirtilen otomobil, kontrolden çıkarak refüje çarptı ve birkaç kez takla attı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine hızla sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Hayatını Kaybedenler ve Yaralıların Durumu

Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, araçta bulunan Songül Kartal'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralanan oğlu Umut Kartal, ambulansla kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazada Songül Kartal’ın eşi Yunus Kartal, sürücü Duran D. ve araçta bulunan Songül D. ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların durumlarının stabil olduğu bildirildi.

Kazayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Kazanın ardından emniyet ekipleri olay yerinde geniş çaplı inceleme başlattı. Kazanın meydana geliş sebebi ve araçtaki güvenlik önlemlerinin durumu inceleniyor. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, kazaya ilişkin kamera kayıtları ve görgü tanıklarının ifadeleri toplanacak. Elde edilen bilgiler doğrultusunda kazanın kesin nedeni belirlenecek.

Elâzığ'da kıraathaneye ateş açıldı: 2 yaralı Elâzığ'da kıraathaneye ateş açıldı: 2 yaralı

Trafik Kazalarının Önlenmesi İçin Uyarılar

Kırıkkale-Samsun yolunda sık yaşanan kazalar nedeniyle yetkililer, özellikle hız sınırlarına dikkat edilmesi konusunda sürücüleri uyarıyor. Uzmanlar, trafikte emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulayarak, sürücülerin yoğun bölgelerde yavaşlaması ve dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: dha