Evinizde herhangi bir hayvan beslemek ya da sokakta yaşayan evcil hayvanlardan birini sahiplenmeniz oldukça önemlidir. Evcil hayvan beslemek sorumluluk isteyen bir durumdur. Bir evcil hayvanı satın alıp ya da sokaktan sahiplenip bir süre sonra sıkılıp onu sokağa atmanız affedilebilir bir durum değildir. Eğer o sorumluluğu yerine getirebilecekseniz bir hayvanı sahiplenmelisiniz.

Bakan Yerlikaya: "Terörle Amansız Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir" Bakan Yerlikaya: "Terörle Amansız Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir"

Evcil1

Hayatın meşgalesi içerisinde insanlığın en büyük sorunu şüphesiz üzerimize çöken strestir. İnsan bu stresi bir şekilde üzerinden atmak zorundadır.  Hatta birçok insan bu stresten kurtarmak için hatırı sayılır paralar bile harcar. Ancak evde bir hayvan beslemeniz bu konuda size yardımcı olabilir. Çünkü evcil hayvanların size göstereceği sevgi, size katacağı değer, sizinle kurduğu bağlar bu konuda size yardımcı olacaktır. Size koşan bir köpeğin, sizinle konuşan bir papağanın ya da size sürtünen bir kedinin bu çabaları elbette hayatınıza renk katacak, stresinizi azaltacaktır.

Yalnız yaşayan insanlar için bu çok daha önemli bir durumdur. Siz evden çıktığınızda hayvanınız sabırsızlıkla geri dönmenizi bekleyecek, sizin geri döndüğünüzü anladığı anda büyük bir heyecanla size koşacak ve sevgi gösterisinde bulunacaktır. Özellikle kediler ve köpekler bu anlamda son derece başarılıdır.

İnsanlar hayvanlarla ilgilendiği zaman vücuttan salgılanan hormonlar değişim gösteriyor özellikle serotonin ve dopamin hormonları bu noktada sizi daha mutlu kılıyor. Şüphesiz evcil hayvanlar birçok noktada size muhtaçtır ve sizden beklediği çok şey vardır. Evcil hayvanları beslemek, onlara ilgi ve sevginizi aktarmak sizin hayatınızın dengeli şekilde ilerlemesi açısından da büyük önem taşır.

Araştırmalar göstermiştir ki, evde beslediğimiz minik dostlarımız sizin hayatınıza çok şey katacak, mutlu olmanızı sağlayacaktır. Hayvanların büyük çoğunluğu onlara gösterdiğiniz ilgi ve sevginin karşılığını size geri verecektir.

Hayvanlar aynı zamanda sizin sosyal bir insan olmanızı sağlayacak, yeni insanlarla tanışıp yeni dostlar edinmenizi sağlayacaktır. Köpeğinizle hergün dolaştığınız sokak ya da caddelerde bir süre sonra hergün karşılaştığınız insanlarla aranızda bir dostluk kurulacaktır.

İşin bir diğer yönü ise evlerde beslenen hayvanların evdeki çocukların gelişimine sundukları katkılardır. Evlerinde hayvan bulunan çocukların çevreleriyle daha kolay ilişki kurabildikleri, daha sosyalleştikleri araştırmalarla sabittir. Çocuklar bu noktada öğrenme başta olmak üzere konuşma ve ilişki kurabilme noktasında daha başarılı olacaktır. Bu noktada çocuklarınıza vereceğiniz sorumluluklar çocuklarda özgüven sorununun çözümüne katkı sunacaktır.

Editör: Haber Merkezi - UK