İtalya'daki Milano Devlet Üniversitesi, İsrail'deki Reichman Üniversitesiyle anlaşmalarını dondurdu İtalya'daki Milano Devlet Üniversitesi, İsrail'deki Reichman Üniversitesiyle anlaşmalarını dondurdu

Van’ın İpekyolu ilçesinde, Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin başlattığı yardım kampanyası sonuç verdi. Serebral palsi hastası Elif Eylül, sol ayağından başarılı bir operasyon geçirirken, kardeşi Gülperi’nin ameliyatı da kasım ayında yapılacak.

Van'ın İpekyolu ilçesinde, serebral palsi hastası Elif Eylül (17) ve kardeşi Gülperi Gültekin (15) için başlatılan yardım kampanyası başarıyla sonuç verdi. Anadolu Lisesi’nin müdür, öğretmen ve öğrencileri tarafından organize edilen kampanya sayesinde Elif Eylül, Denizli Pamukkale Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde sol ayağından ameliyat oldu. Gülperi ise Kasım ayının sonunda ameliyat edilecek.

Serebral Palsi İle Mücadele Eden İki Kız Kardeş

Şahin ve Zeynep Gültekin çiftinin kızları Elif Eylül ve Gülperi Gültekin, serebral palsi hastalığı nedeniyle zorlu bir yaşam sürdürüyor. Hastalığın kas ve hareket becerilerini olumsuz etkilediği iki kardeşin tedavi süreçleri için Van Anadolu Lisesi'nde başlatılan yardım kampanyası, öğrenci ve öğretmenlerin büyük desteğiyle devam ediyor.

Elif Eylül’ün Başarılı Ameliyatı

Ekim ayının başında Denizli Pamukkale Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde sol ayağından ameliyat olan Elif Eylül, başarılı geçen operasyonun ardından evine döndü. İkinci ameliyatını Kasım ayının son haftasında geçirecek olan Elif, sağlığına kavuşmak için umutla bekliyor. Aynı tarihlerde kardeşi Gülperi de ilk ameliyatı için Denizli'ye gidecek.

Baba Şahin Gültekin: "Destek Olan Herkese Teşekkürler"

Baba Şahin Gültekin, kampanya sayesinde Elif’in ameliyatının gerçekleştiğini belirterek, “Kızlarım için destek veren tüm öğrenci ve öğretmenlere minnettarız. Özellikle kendi harçlıklarını biriktirip kampanyaya katkı sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Küçük kızım Gülperi için de yardım kampanyası devam ediyor, iş insanlarından destek bekliyoruz” dedi.

Öğrenciler Harçlıklarıyla Destek Oldu

Van Anadolu Lisesi Müdürü Dilaver Dindar, öğrencilerin harçlıklarını biriktirip kampanyaya büyük katkı sağladığını belirterek, “Elif’in ameliyatı başarıyla sonuçlandı, şimdi sıra Gülperi’de. Kampanyamız devam ediyor ve ayrıca kermes düzenlemeyi planlıyoruz. Van’daki iş insanlarından da destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kız Kardeşler İçin Umut Devam Ediyor

Elif ve Gülperi Gültekin için başlatılan kampanya, kız kardeşlerin sağlıklarına kavuşma umudunu artırdı. Gülperi’nin Kasım ayında gerçekleşecek ameliyatıyla birlikte iki kız kardeşin de daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri hedefleniyor.

Kaynak: dha