Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, HAK-İŞ’in 49. kuruluş yıldönümü etkinliğinde, sendikaların demokrasinin temel taşları olduğunu vurgulayarak, emek mücadelesinin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

HAK-İŞ Konfederasyonu, 49’uncu kuruluş yıldönümünü bir gala yemeği ile kutladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, sendikaların demokrasiye olan katkıları ve Türkiye’deki işçi haklarına verilen önem vurgulandı.

Bakan Işıkhan konuşmasında, sendikaların demokrasinin güvencesi olduğunu belirterek, “Sendikalar olmadan gerçek bir demokrasiden söz etmek mümkün değil. Son 23 yılda, hükümetlerimiz emek mücadelesinin her zaman yanında olmuştur,” dedi.

Sendikal Örgütlenmenin Önündeki Engeller Kaldırıldı

İşçi haklarına yönelik yapılan düzenlemelere dikkat çeken Işıkhan, 12 Eylül darbesi sonrası getirilen yasaların değiştirildiğini ve sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırıldığını vurguladı. Noter şartı gibi sendikal örgütlenmeyi zorlaştıran uygulamaların kaldırılması, işçi ve işveren ilişkilerinde büyük adımlar atıldığını belirtti. "SGK’yı sıfırdan aldık, dünyaya örnek olacak bir sisteme dönüştürdük" ifadelerini kullandı.

İtalya'daki Milano Devlet Üniversitesi, İsrail'deki Reichman Üniversitesiyle anlaşmalarını dondurdu İtalya'daki Milano Devlet Üniversitesi, İsrail'deki Reichman Üniversitesiyle anlaşmalarını dondurdu

HAK-İŞ'in Rolü ve Katkıları

HAK-İŞ’in, çalışma barışının sağlanması, sosyal güvenlik, örgütlenme ve toplu sözleşme süreçlerinde büyük katkılar sunduğunu dile getiren Bakan Işıkhan, "Bu katkılar sayesinde istihdam oranlarımız her geçen gün artıyor, iş gücümüz daha nitelikli hale geliyor" dedi. Ayrıca, belediyelerde işçi haklarının korunması ve mobbinge karşı verilen mücadelede HAK-İŞ’in rolünü övdü.

HAK-İŞ: Siyasetin Alternatifi Değiliz

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in ne iktidarın ne de muhalefetin alternatifi olduğunu belirterek, “Bizim görevimiz, çalışanların haklarını korumak ve siyaset üzerinde etkili olmak için lobi yapmaktır. Geleceğimizi bu anlayışla daha güçlü bir HAK-İŞ inşa edeceğiz” dedi.

HAK-İŞ’in 49 yıllık yürüyüşüne leke sürmeden devam ettiklerini vurgulayan Arslan, daha güçlü bir sendikal yapının hedeflendiğini belirtti.

Kaynak: dha