Gazze'de süren çatışmalar sonucu derinleşen insani krize dikkat çeken Filistin Sağlık Bakanlığı, uluslararası toplumu kefen göndermeye çağırdı. Bakanlık, hayatını kaybedenlerin onurlu bir şekilde defnedilebilmesi için bu dramatik talebi dile getirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in bir yılı aşkın süredir Gazze'de yürüttüğü saldırılar sonucunda ağırlaşan insani kriz için uluslararası topluma acil bir çağrı yaptı. Bakanlık, Gazze’de devam eden çatışmalar nedeniyle koruma ve barınak ihtiyaçlarının karşılanamadığını belirterek, en azından hayatını kaybedenlerin defnedilmesi için kefen yardımı talebinde bulundu.

"Koruma Sağlayamayan Dünya, En Azından Kefen Göndersin"

Yapılan açıklamada, uluslararası toplumun Gazze halkını korumada yetersiz kaldığına dikkat çekildi. "Dünyaya çağrımızdır: Halkımıza koruma ve barınak sağlamada başarısız olan dünya, en azından şehitlerimizin bedenlerini örtebilmemiz için kefen göndermeye çaba göstersin" denildi.

7 Ekim'den Sonra Artan Saldırılar

Hamas'ın 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail'e düzenlediği saldırılar sonrası, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılarda binlerce kişi hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre, saldırılarda şu ana kadar yaklaşık 42 bini aşkın Filistinli yaşamını yitirdi, 100 binin üzerinde kişi yaralandı.

Sivil Altyapılar Hedefte

İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarında hastaneler, okullar ve diğer sivil altyapılar da hedef alınıyor. Gazze'de halk, güvenli sığınacak yer bulmakta zorlanırken, bölgedeki insani yardım eksikliği de krizi derinleştiriyor.

İsrail ordusu, Nasrallah'ın muhtemel halefi Safiyuddin'in öldürüldüğünü iddia etti İsrail ordusu, Nasrallah'ın muhtemel halefi Safiyuddin'in öldürüldüğünü iddia etti

İsrail Ordusu ve Esir Takasları

İsrail ordusu, 7 Ekim sonrası başlattığı saldırılarda 752 askerinin öldüğünü açıkladı. Çatışmalara verilen kısa süreli “insani ara” sürecinde ise esir değişimleri yapıldı. Ancak Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de devam eden şiddetli çatışmalar nedeniyle bölgede barış çabaları henüz sonuç vermiş değil.

Kaynak: aa