Karda drift atan sürücüye 32 bin lira ceza kesildi Karda drift atan sürücüye 32 bin lira ceza kesildi

Bolu’da, kaçak yollarla kesilen yaklaşık 1000 ağacın kamyonlarla ormandan çıkarılıp satıldığı tespit edildi. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmalar başlatıldı.

Bolu’da yapılan bir inceleme, ormanlık alanlardan kaçak yollarla kesilen yaklaşık 1000 ağacın kamyonlarla taşınarak satıldığını ortaya çıkardı. Geçen günlerde kaçak tomruk taşıyan bir kamyonun tespit edilmesinin ardından başlatılan soruşturmalar, bölgede büyük bir kaçak ağaç kesimi operasyonunun gerçekleştirildiğini gözler önüne serdi.

Müfettişler Görevlendirildi, Soruşturma Başlatıldı

Olay üzerine Orman Genel Müdürlüğü, kaçak kesimle ilgili detaylı bir inceleme başlattı ve 3 müfettişi bölgeye gönderdi. Müfettişler tarafından idari soruşturma sürerken, Bolu Cumhuriyet Savcılığı da adli soruşturma açtı. Şüphelilerin 2 ay boyunca bölgede kaçak kesim yaparak haksız kazanç elde ettiği ve kesilen ağaçları kamyonlarla taşıyarak sattıkları belirlendi.

Geniş Çaplı Araştırma Devam Ediyor

Ormanlardan kesilen binlerce ağacın onlarca kamyona yüklendiği ve bölgeden çıkartıldığı tespit edildi. Kaçak ağaç kesimiyle ilgili olarak, sorumluların tespit edilmesi için geniş çaplı bir araştırma sürüyor.

Kaynak: dha