Diyarbakır'da Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan 4. Etap TOKİ Konutları'nda yapımı tamamlanan 641 konut, hak sahiplerine teslim edildi. Törende konutlarına kavuşan vatandaşlar, yeni yaşamlarına başlamanın mutluluğunu yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da düzenlenen toplu açılış töreninden Diyarbakır’a canlı bağlantı ile katılarak törene destek verdi.

6 Şubat Depremleri ve TOKİ’nin Hızlı Konut Çalışmaları

6 Şubat 2023 tarihinde Pazarcık ve Elbistan merkezli depremler, Diyarbakır dahil birçok ilde büyük hasara yol açtı. Yıkılan veya ağır hasar gören binalarda yaşayan vatandaşlar için TOKİ tarafından Oğlaklı Mahallesi’nde başlatılan konut projeleriyle 641 yeni ev tamamlandı. Proje, depremzedelere güvenli bir yaşam alanı sunmayı hedefledi.

Tören ve Teslim Heyecanı

Diyarbakır’da düzenlenen törene milletvekilleri Mehmet Sait Yaz, Mehmet Galip Ensarioğlu ve Suna Kepolu Ataman, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Caniklioğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, ve diğer kamu kurum yetkilileri katıldı. Törende, Vali Murat Zorluoğlu ilk anahtarı Abdurahman ve Bircan Aktekin çiftine teslim etti. Yeni evlerine kavuşan Aktekin çifti, emeği geçen tüm yetkililere teşekkürlerini iletti.

Londra'da aşırı sağcılar ile ırkçılık karşıtları karşılıklı eylem düzenledi Londra'da aşırı sağcılar ile ırkçılık karşıtları karşılıklı eylem düzenledi

"Evimize Yerleşmenin Heyecanı Başka"

Yeni evine geçmenin heyecanını yaşayan Abdurahman Aktekin, depremin ardından zorlu bir süreç geçirdiklerini belirtti. Aktekin, “Evimize yerleşeceğimiz için çok mutluyuz. Bağlar ilçesindeki eski evimiz yıkım kararı sonrası hemen yıkıldı. Geçici olarak konteynerde yaşıyorduk. Şimdi, TOKİ’nin bu projesi sayesinde yeni ve güvenli bir yuvaya sahip olduk. Bize bu imkanı sağlayan herkese minnettarız” dedi.

TOKİ Projeleriyle Güvenli ve Modern Yaşam Alanları

Diyarbakır’ın yanı sıra diğer deprem bölgelerinde de hızla devam eden TOKİ projeleri, yüz binlerce depremzedenin güvenli konutlara kavuşmasını sağlıyor. Bu projelerle depremzedelerin barınma ihtiyaçları karşılanırken, uzun vadede depreme dayanıklı ve modern konutların artması hedefleniyor.

Yeni evlerine kavuşan hak sahipleri, geçmişin zorlu anılarını geride bırakarak umut dolu bir başlangıç yapmanın heyecanını yaşıyor.

Kaynak: dha