Antalya Kitap Fuarı’nda düzenlenen etkinlikte, 26. Genelkurmay Başkanı ve yazar Orgeneral İlker Başbuğ, "Cumhuriyet’in Dayandığı Temel İlkeler" başlıklı bir söyleşiye katıldı. Fuarda kitapseverlerle buluşan Başbuğ, teknolojik gelişmelerin insan ilişkileri üzerindeki olumsuz etkileri ile Türkiye’deki eğitim sistemini ele aldı. Ancak söyleşi sırasında bir katılımcının FETÖ ve Ergenekon davasına ilişkin sert eleştirisi dikkat çekti.

Londra'da aşırı sağcılar ile ırkçılık karşıtları karşılıklı eylem düzenledi Londra'da aşırı sağcılar ile ırkçılık karşıtları karşılıklı eylem düzenledi

“FETÖ’ye Teslim Ettiniz” İddiası

Başbuğ’a yönelik eleştirilerde bulunan katılımcı Ahmet Önder, “Siz yıllarca asker oldunuz, Genelkurmay Başkanı oldunuz. Neticede bu memleketi FETÖ'ye teslim ettiniz. Ergenekon'dan hapse tıkılınca oyuncağı alınmış çocuk gibi ağladınız,” dedi. Bunun üzerine Başbuğ, eleştirileri sakinlikle karşılayarak “Fikirlerine saygı duyuyorum. Okumanın önemini konuşuyoruz. 'Ergenekon’dan Çıkış' diye bir kitabım var; al, oku, sonra konuşalım,” yanıtını verdi.

Genelkurmay Başkanlığı ve Ergenekon Süreci

İlker Başbuğ, 2013 yılında Ergenekon davasında “darbeye teşebbüs” ve “terör örgütü yöneticiliği” suçlamalarıyla müebbet hapis cezası almış, 26 ay cezaevinde kaldıktan sonra 2014’te Anayasa Mahkemesi kararıyla tahliye edilmişti. 2019 yılında Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Başbuğ’a açılan kamu davasını “muhakeme şartının gerçekleşmemesi” nedeniyle düşürdü.

Kaynak: dha