YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: "Üniversitelerimizde Sürdürülebilir ve Yeşil Kampüsler Hedefimiz" YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: "Üniversitelerimizde Sürdürülebilir ve Yeşil Kampüsler Hedefimiz"

YÖK, MASAK iş birliğiyle üniversitelere gönderdiği afişlerde, banka hesaplarının yasa dışı amaçlarla kullanılmasının ağır hapis cezalarına neden olabileceği konusunda öğrencileri uyardı.

YÖK ve MASAK'tan Öğrencilere Uyarı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğrencileri yasa dışı faaliyetlerden korumak amacıyla Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile iş birliği yaptı. Üniversitelere gönderilen afişlerde, öğrencilere banka hesaplarının kötüye kullanımına karşı dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı. Özellikle kara para aklama, terör örgütlerinin finansmanı ve dolandırıcılık gibi suçlarda kullanılan banka hesaplarının, ağır hapis cezalarına neden olabileceği belirtildi.

Siber Suçlara Dikkat
YÖK ayrıca, siber suçlara karşı da üniversite öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla uzman görüşlerine dayalı videolar yayımladı. Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu'ndan uzmanlar, öğrencilerin banka hesaplarını başkalarına kullandırmamaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca oltalama (phishing) saldırılarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtilerek, gelen linklere doğrudan tıklanmaması ve kaynağın teyit edilmesi gerektiği vurgulandı.

Oltalama Saldırılarına Karşı Önlemler
Hacettepe Üniversitesi'nden Dr. Ahmet Selman Bozkır, özellikle oltalama saldırıları konusunda öğrencileri uyardı. Siber saldırganların zararlı linklerle kişisel verileri ele geçirebileceği ve bu nedenle gelen linklere doğrudan tıklanmaması gerektiğini belirtti. Linklerin tarayıcı üzerinden kontrol edilmesi önerildi.

Banka Hesaplarınızı Kullandırmak Suç
Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu'ndan Dr. Murat Osmanoğlu, yasa dışı kazançların öğrencilerin banka hesapları üzerinden işleme koyulabileceğine dikkat çekti. Öğrencilere, banka hesaplarını başkalarına kullandırmanın ciddi bir suç olduğu ve bu tür hataların uzun vadede büyük sorunlara yol açabileceği hatırlatıldı.

Kaynak: dha