Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, üniversiteye hazırlık sürecinde kullanılan bazı yardımcı kaynakların Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylanmadığını belirterek, öğrenci ve velilere bu kaynaklardan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Bakan Tekin, bu açıklamayı yapay zeka destekli 'MEBİ' platformunun tanıtıldığı programda yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini Anlattı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini Anlattı

Bakan Tekin'den Yardımcı Kaynak Uyarısı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da Gazi Anadolu Lisesi'nde düzenlenen bir programda, MEB tarafından lise öğrencileri için geliştirilen yapay zeka destekli 'MEBİ' platformunun tanıtımını gerçekleştirdi. Bu platformun üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere büyük bir fayda sağlayacağını belirten Tekin, bazı yardımcı kaynaklar hakkında da önemli uyarılarda bulundu.

Tekin, öğrencilerin okul dışındaki yardımcı kaynaklara yönelmesini sıkıntılı bulduğunu dile getirerek, "Bu kaynakların hiçbiri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış değildir. Talim Terbiye Kurulu tarafından incelenmeyen bu kitaplar, öğrencilere fayda sağlamak bir yana, yanlış yönlendirmelere sebep olabilir" dedi.

Eğitimde Teknolojik Altyapı ve Yapay Zeka Kullanımı
Bakan Tekin, Türkiye’nin eğitim alanındaki fiziki ve teknolojik altyapısının dünya standartlarına ulaştığını vurguladı. Tüm okulların internet altyapısına kavuştuğunu ve sınıflara etkileşimli tahtalar yerleştirildiğini belirtti. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformunun yanı sıra yeni geliştirilen yapay zeka destekli 'MEBİ' platformu ile öğrencilerin üniversite sınavlarına daha verimli bir şekilde hazırlanacağını söyledi. Tekin, "10, 11 ve 12. sınıflardaki öğrencilerimiz bu platformu yoğun bir şekilde kullanarak YKS sınavlarına hazırlanabilecek" ifadelerini kullandı.

ÖSYM ve MEB İşbirliği
Bakan Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sorularının tamamen MEB müfredatına uygun olduğunu vurguladı. ÖSYM ile MEB'in sürekli işbirliği içinde çalıştığını ve sınavlarda sorulan tüm soruların MEB müfredatına uygun olduğunu ifade eden Tekin, öğrencilere ek kaynaklara başvurmalarına gerek kalmadığını belirtti.

Kaynak: dha