Sabancı Üniversitesi, İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yayınlanan 2025 Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda 351-400 bandında yer aldı. Türkiye’den sıralamaya giren 91 üniversite arasında ise birinci sıraya yerleşti.

Nevşehir'de hayırseverlerin yaptırdığı 2 okul ve rehberlik merkezi açıldı Nevşehir'de hayırseverlerin yaptırdığı 2 okul ve rehberlik merkezi açıldı

2092 Üniversite Arasında Zirvede

THE tarafından gerçekleştirilen araştırmada, dünya çapında 115 ülkeden 2092 üniversite değerlendirildi. Bu üniversiteler; eğitim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, sanayi gelirleri ve uluslararası görünüm gibi 5 ana boyut ve 17 alt gösterge ile analiz edildi. Sabancı Üniversitesi, özellikle sanayi işbirliği ve araştırma kalitesi kategorilerindeki yüksek puanlarıyla Türkiye’de ilk sıraya yerleşti.

Türkiye’den Sıralamaya Giren Üniversiteler Artış Gösterdi

Geçen yıl 75 üniversite ile temsil edilen Türkiye, bu yıl üniversitelerinin sayısını artırarak 91 üniversite ile sıralamada yer aldı. Bu artış, Türk üniversitelerinin küresel arenadaki tanınırlığının arttığını gösteriyor. Sabancı Üniversitesi, Türkiye’den bu listeye giren üniversiteler arasında birinci sırada bulunarak başarı çıtasını bir adım daha yükseltti.

Rektör Leblebici’den Başarı Mesajı

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici, üniversitenin bu başarısından gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi: "Sabancı Üniversitesi olarak, bilim ve araştırma odaklı bir eğitim modelini benimsiyor ve gençlerimizi dünya vatandaşı olacak şekilde yetiştiriyoruz. Mezunlarımızın yüzde 97’si diplomalarını aldıktan sonra hemen istihdam ediliyor. Hedefimiz sadece Türkiye’de değil, dünya çapında tanınan ve saygı duyulan bir araştırma üniversitesi olmak.”

Sanayi İşbirliği ve Araştırma Kalitesiyle Öne Çıkan Üniversite

Sabancı Üniversitesi, sanayi ile yaptığı işbirlikleri ve bilimsel araştırmalara verdiği önem sayesinde, küresel ölçekte araştırma üniversitesi olma yolunda önemli adımlar attı. Uluslararası projeler ve yenilikçi eğitim modeli ile öğrencilerine dünya standartlarında bir eğitim sunan üniversite, bu başarılarını sürdürmeye devam ediyor.

Editör: Yasin Köz