Muş'un Hasköy ilçesinde çay ocağı işleten Gökhan Özcan, ağzında süzgeçle çay servisi yaparak günde 3 bin bardak çayı müşterilerine yetiştiriyor.

Ankara'da Bir Berber Dükkanı Geçmişe Açılan Kapı Oldu Ankara'da Bir Berber Dükkanı Geçmişe Açılan Kapı Oldu

Hasköy’de Odun Ateşinde Demlenen Çayın Ustası

Muş’un Hasköy ilçesinde çay ocağı işleten Gökhan Özcan, ilginç ve pratik çay servisi tekniğiyle dikkat çekiyor. Müşterilerin yoğun taleplerine yetişmek için ağzında süzgeçle çay dolduran Özcan, hem hızını hem de ustalığını gözler önüne seriyor. Günde 3 binden fazla bardak çay satışı yapan Özcan, çayın közde demlenmesinin müşteriler tarafından tercih edildiğini belirtiyor.

Közde Çay Keyfi

Hasköy ilçesinde, kahvehanelerde odun ateşiyle közde çay demleme geleneği sürdürülüyor. İlçenin her köşesinde görülen bu geleneksel yöntemle hazırlanan çay, sadece yerel halkın değil, il dışından gelen ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. Özcan’ın işlettiği çay ocağı da bu talebe cevap veriyor ve yoğun taleplerle karşılaşıyor.

Çay Servisindeki Ustalık

Gökhan Özcan, müşterilerine yetişmek için çay servisinde süzgeci ağzında tutarak hız kazandığını belirtiyor. Özcan, "Bir elimde süzgeci tutsam, serviste yetişemem. Bu yüzden süzgeci ağzımda tutarak çay dolduruyorum. Müşterilerimize en hızlı şekilde çay servisi yapabilmek için bu yöntemi geliştirdim" ifadelerini kullanıyor.

İl Dışından Misafirler Geliyor

Hasköy’deki közde çay keyfi, şehir dışından gelen ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. Özcan, bu doğal ve lezzetli çayı tatmak için gelenlerin sayısının her geçen gün arttığını ve bu durumun hem ilçe esnafını hem de kendisini memnun ettiğini belirtiyor.

Muş’un Hasköy ilçesinde çay, közde demlenip özgün servis teknikleriyle sunularak bir kültür haline gelmiş durumda. Gökhan Özcan’ın kendine has servisi de bu kültürü zenginleştiriyor.

Kaynak: dha