Mucizevi bitki olarak da isimlendirilen Moringa, Hindistan, Pakistan, Nepal gibi ülkelerde yetiştirilmektedir. Son derece şifalı olduğu belirtilen Moringa bitkisi Güneydoğu Asya ülkelerinde doğal tıpta kullanılır. Bitkinin kalp rahatsızlıkları, anemi, diyabet gibi pekçok hastalığın tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir.

Moringa öyle bir bitki ki, kökünden çiçeğine kadar tüm kısımları yenebilir. Bitkinin bütün bölümleri şifalı olarak bilinir. Genellikle kurutularak öğütülen yaprakları gıda takviyesi olarak tavsiye ediliyor.

Türkiye’de genel olarak bitkinin yaprak kısmından elde edilen çayları satılmaktadır. Moringa çayı olarak piyasada satılan bu mucizevi bitki özellikle zayıflatıcı yönleri ile ortaya çıkıyor. Moringa çayının faydalarını şöyle sıralayabiliriz.

Moringa bitkisinin yaprakları vitamin. Mineral ve amino asitler açısından çok zengindir. Bitki bünyesinde A, C, E vitaminlerinin yanı sıra bol miktarda potasyum,protein ve kalsiyum taşımaktadır.

Moringa Çayı1

Moringa bitkisi çok zengin bir antioksidan kaynağıdır.

A vitamini zengini olan Moringa, göz sağlığınızı korur.

Sindirim sisteminizi korur ve güçlendirir; kabızlığa ortadan kaldırır.

Tokluk hissi vermesiyle meşhur bitki, vücutta yağ depolanmasını engeller. Sağlıklı zayıflamanın en iyi unsurları arasında gösterilir.

Moringa bitkisi, genç kalmanıza yardımcı olur. Cilt güzelliği noktasında çok başarılıdır.saç ve tırnak sağlığına katkı sağlayan moringa bitkisi, cilt maskesi olarak da kullanılır.

Kan şekeri ve kolesterolü düşürmedeki etkisi bilinen moringa diyabet hastaları için tam bir şifa kaynağıdır.

Kalp ve damar hastalıkları ile beyin sağlığının korunmasında çok etkilidir. Alzheimer hastalığı tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılır.

Karaciğer sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Yeşil Çayın 9 Faydası: Kalp Sağlığından Cilt Bakımına, Doğal Bir Destek Yeşil Çayın 9 Faydası: Kalp Sağlığından Cilt Bakımına, Doğal Bir Destek

Gelelim Moringa Çayının Kullanımına…

Moringa çayı , ülkemizde sadece poşet çay şeklinde satıldığından kullanımı son derece basittir. Satın aldığınız moringa çaylarını 5 dk demlemek suretiyle sabah akşam birer bardak içebilirsiniz.

Moringa çayı bazı kişilerde midede ekşime, ishal, mide bulantısı gibi şikayetler oluşturabilir. Hamile bayanların moringa çayını kullanmamalıdır.

Editör: Haber Merkezi - UK