Tazesiyle de kurusuyla da insanlarımızın damak tadına hitabeden incir, faydalarıyla da göz kamaştırıyor. İncir içerdiği vitaminler, mineraller ve antioksidan özellikleriyle sağlıklı yaşamıon vazgeçilmez ürünleri arasında yer alıyor. Peki neler var incirin içinde?

A vitamini, C vitamini, K vitamini, B vitamin türleri, potasyum, çinko, bakır, manganez, magnezyum ve demir… incir yüksek oranda vitamin, mineral ve protein içeriyor. Bu özellikleri nedeniylw incir, insan vücudunda hücrelerin yenilenmesini sağlar.

İncir içerdiği potasyum nedeniyle vücudun kan basıncını dengeler.

İncir diyet besinidir ve kilonuzu kontrol etmenizde size yardımcı olur. Diyet lifi açısından zengindir.

Yeşil Çayın 9 Faydası: Kalp Sağlığından Cilt Bakımına, Doğal Bir Destek Yeşil Çayın 9 Faydası: Kalp Sağlığından Cilt Bakımına, Doğal Bir Destek

İncir, vücudumuzu zararlı bakterilerden korur.

İçerdiği yüksek fosfor ve kalsiyum sayesinde kemik ve diş sağlığını korur.

İncir içerdiği benzaldehit maddesi sayesinde vücudu kansere karşı korur.

İncir müshil etkisi oluşturan bir meyvedir. 2-3 adet kuru inciri doğrayıp üzerine kaynar su ekleyerek 15 dakika demlendirin. Günde 2 bardak içebilirsiniz.

Siğil oluşumuna karşı etkilidir. Körpe incir yapraklarından çıkan süt siğillere sürüldüğünde siğili kaybeder.

Çıban ve basura karşı kullanılır. Kuru incir yaprakları ile hazırlanan dekoksiyon çıban ve basura karşı kullanılır.

Menopoz sonrası oluşan meme kanserini önlediği yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir.

Tüm bunların yanında incir antioksidan, mineral ve vitamin deposudur. İnsülin salınımını dengeler. Kalp sağlığını korur. Gastrit, ülser, reflü gibi mide hastalıklarına iyi gelir. Cilt sağlığı açısından faydalıdır. Akne sorunu yaşayanlar, inciri püre haine getirip, yüzüne uygulamalı ve 20 dakika beklemelidir.

Editör: Haber Merkezi - UK