Evinizde yetiştireceğiniz bitkilerle hem evinize hoş kokular sağlayabilir hem de yetiştirdiğiniz bitkileri tüketebilirsiniz. Hem de onlarla ilgilenmek boş vakitlerinizi değerlendirmeye ve bitkiler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır. Acil durumlarda onları yemeklerde kullanabilirsiniz üstelik.

Nane!

Size önereceğimiz ilk bitki nane. Nane yemeklere ve çorbalara konmasının ötesinde evinize hoş bir koku da yayacak ve sizi ferahlatacaktır. Sağlığımız açısından da son derece faydalı olan nane, sindirim sisteminize yardımcı olacaktır. Limon ile iyi bir ikili oluşturan nane, çay şeklinde demlendiğinde gribe karşı da son derece etkilidir. Nane yetiştirmek isterseniz tohumlarını ekebilir ya da bir başka yerden köklerini transfer ederek üretebilirsiniz. Tohumdan ektiğinizde 20-25 gün içinde çimlenecektir ancak kök transferinde çok daha kısa zamanda başarılı olabilirsiniz.

Biberiye!

Evde yetiştirmeniz için önereceğimiz ikinci bitki ise biberiye. Tıbbi ve aromatik bitkiler sınıfından olan biberiye he yetiştirilmesi kolay olan hem de sağlık açısından son derece faydalı olan bir bitkidir. Güçlü bir antioksidan içeriğine sahip olan biberiye, çiçekleri ve hoş kokusuyla sizi mutlu edecektir. Biberiyeyi tohumdan ekebilir ya da saksıda alarak bakımını yapabilirsiniz.

Elma Sirkesi Şifa Dağıtıyor… Elma Sirkesi Şifa Dağıtıyor…

Fesleğen!

Evde yetiştirilmeye uygun olan üçüncü bitkimiz ise fesleğen. Mükemmel kokusuyla insanın başını döndüren, yatıştırıcı etkisiyle bildiğimiz fesleğen evde yetiştirildiğinde sivrisinekleri de uzaklaştırmakla ünlüdür. Fesleğen tohumlarını saksıya ekebilir ya da fidesini satın alabilirsiniz. Kısa sürede çimlenen fesleğen tohumlarını bir çok yemekte deneyebilir, özel soslar yapabilirsiniz. Fesleğeni asla kopartmayın makas ya da bıçakla kesin. Böylece daha gür şekilde dallanmasını  sağlamış olursunuz.

Dereotu!

Dereotu da evde yetiştirebileceğiniz ve mutfakların olmazsa olmaz bitkilerinden biridir ve kullanım alanı çok geniştir. İlkbahar aylarında ekebilir ve mutfağınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Gün ışığından hoşlanan dereotu bakım açısından da son derece kolay bir bitkidir. Dereotu tohumlarını ekmeden önce mutlaka ıslak bir havlu ya da peçete içerisinde birkaç saat bekletmenizi öneriyoruz.

Adaçayı!     

Adaçayı 1

Adaçayı gür yetişen bolca dallanan bitkilerdendir. Mutlaka geniş saksıları tercih etmelisiniz. Fazla su istemeyen adaçayı, A ve C vitamini olması ile ünlüdür. Dilerseniz adaçayını kurutup kış aylarında grip ve nezleye karşı çayını demlemek suretiyle tüketebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi - UK