Hazine Bakanı Şimşek, Amerikalı mevkidaşı Yellen ile görüştü Hazine Bakanı Şimşek, Amerikalı mevkidaşı Yellen ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden güvenilir bir şekilde düzenlenmesini sağlayacak yeni hizmeti duyurdu. Bu sistem, kiracılar ve ev sahipleri için kısa sürede erişime açılacak ve kira sözleşmeleri dijital olarak onaylanabilecek. Ayrıca, uygulamayla Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası'nın oluşturulması hedefleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, e-Devlet Kapısı üzerinden güvenli ve pratik bir şekilde kira sözleşmesi hazırlama imkanını vatandaşlara sunacak yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Bu yeni hizmet sayesinde, kiracılar ve ev sahipleri sözleşmelerini dijital ortamda hazırlayarak zaman ve belge maliyetlerinden tasarruf edebilecek.

Çalışmalar Tamamlandı, Kısa Sürede Erişime Açılıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin desteğiyle, kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden hazırlanmasına yönelik çalışmaları tamamladı. İlk aşamada, taşınmaz sahibi gerçek kişiler, kira sözleşmelerini e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlayıp kiracının onayına sunabilecek. İkinci aşamada ise emlak danışmanları ve yetkili kişilerin de sürece dahil olmasıyla uygulama daha kapsamlı hale gelecek.

Barkodlu ve Doğrulanabilir Belgeler

Yeni uygulamada, hazırlanan kira sözleşmeleri zaman damgasıyla barkodlu belge olarak oluşturulacak. Böylece, dijital belgelerin doğruluğu kolayca teyit edilebilecek ve taraflar arasında güvenilir bir sözleşme ortamı sağlanacak.

“Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası” Projesi Başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulamanın, vatandaşların devlet güvencesinde sözleşme yapmalarını sağlayacağını belirtti. Şimşek ayrıca, e-Devlet üzerinden yapılan bu kira sözleşmelerinden elde edilen verilerle "Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası"nın oluşturulacağını ve böylece sektörde daha sağlıklı veri akışı sağlanacağını vurguladı.

Kaynak: aa